Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Písku někdo zastřelil štěně. Po pachateli pátrá policie

Otřesný případ prošetřují od poloviny dubna písečtí kriminalisté. Obrátili se na ně majitelé štěněte, které někdo postřelil. Zvíře na následky zranění uhynulo. Policie pátrá jak po pachateli, tak po svědcích, kteří by mohli s vyšetřováním pomoct.

Incident se podle policie odehrál pravděpodobně v úterý 9. dubna na sídlišti Portyč v Písku. Mezi osmou a desátou hodinou ráno tady měl někdo ze vzduchové pušky střílet na čtrnáctiměsíční štěně Českého horského psa. 

„Majitelé si všimli, že pes má zdravotní problémy. Nejprve se domnívali, že pes něco špatného pozřel, následně však ve čtvrtek 11. dubna, po dalších vyšetřeních veterinář zjistil, že štěně je zasaženo střelami. Bohužel ještě ten večer pošlo," uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Majitelé se proto obrátili na policii a podali trestní oznámení. Kriminalisté případ vyšetřují a po pachateli, který je podezřelý ze spáchání trestného činu týrání zvířat a poškození cizí věci, pátrají. Zároveň hledají případné svědky, kteří by mohli mít k případu jakékoliv informace. Volat mohou na linku 158.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, Písek, štěně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku někdo zastřelil štěně. Po pachateli pátrá policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.