Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Úmyslně najížděl na rybáře člunem. Teď ho stíhá policie

Z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví obvinili českobudějovičtí policisté čtyřiatřicetiletého muže, který měl v loňském roce úmyslně najet motorovým člunem na rybáře na vodní nádrži Hněvkovice. Zraněný rybář utrpěl rozsáhlé krevní výrony. Pachatele nyní čeká soud.

Incident se odehrál 9. července 2023 krátce po půlnoci na vodní nádrži Hněvkovice. Tehdy neznámý pachatel měl na motorovém člunu úmyslně najet na rybáře v nafukovacím člunu. Poprvé se netrefil, a tak se otočil a na člun najel znovu. Podle policie tak jednal s jasným úmyslem rybáře zranit, což se mu povedlo. Muž utrpěl rozsáhlé krevní výrony.

Napadli mě, tvrdí rybář. Několikrát do něj najel motorový člun

Krátce po půlnoci měla skupinka neznámých lidí napadnout rybáře Marka Pauloviče. K incidentu došlo na Hněvkovické přehradě na Českobudějovicku. Událostí se zabývá jihočeská policie.

Dopadení pachatele zaměstnávalo policisty téměř rok. „Na vodě moc stop nezůstalo, policisté se proto na vodní nádrž Hněvkovice opakovaně vraceli, prověřovali všechny motorové čluny a hledali možné svědky. Posádku člunu, která s ním jezdila v noci velmi rychle s hlasitou muzikou a pravděpodobně pod vlivem alkoholu, zaregistrovalo několik svědků, ale v noci, kdy se vše odehrálo, neviděl nikdo žádný detail člunu.  Policisté se nakonec dostali k rekreačnímu objektu, kde také svědci opakovaně zaznamenávali hlasitou noční zábavu a následně našli člun, který mohl být oním hledaným. Pak zjistili, kdo člun v onu noc řídil,“ popsal průběh vyšetřování policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisté pravděpodobného pachatele obvinili z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Čeká ho soud. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, stíhání, motorový člun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úmyslně najížděl na rybáře člunem. Teď ho stíhá policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.