Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Drogový zátah v Českých Budějovicích, v rukách kriminalistů skončili kvůli kokainu dva podnikatelé

Vykopnuté dveře a důkladná prohlídka celého bytu. Zásahová jednotka zadržela v Českých Budějovicích skupinu drogových dealerů, která měla distribuovat kokain mezi osoby z vyšších společenských vrstev. Při prokázání viny jim hrozí až pět let vězení.

Několikaměsíční intenzivní práce českobudějovických kriminalistů předcházela rozsáhlé policejní akci, při které byli současně na třech místech zadrženi tři muži. Dva z nich jsou podle policie známí českobudějovičtí podnikatelé. Jejich zadržení souviselo s návykovými látkami, které dle zjištěných informací dováželi z Prahy.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty jihočeské zásahové jednotky všechny tři muže zadrželi na základě písemného souhlasu státního zástupce. Ve dvou případech policisté provedli násilný vstup do bytu. Následovaly domovní prohlídky, při kterých asistovali policejní psi vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek.

„Při domovních prohlídkách zajistili kriminalisté kromě jiného finanční prostředky v řádech sta tisíců korun a také bílou krystalickou látku, poschovávanou v bytech na různých místech.  Dle vyjádření specialistů z odboru kriminalistické techniky a expertíz jihočeského policejního ředitelství se jedná o kokain. Kriminalisté jej předali k vyhodnocení na Kriminalistický ústav Praha, který provede další zkoumání týkající se především kvality této zajištěné návykové látky,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Drogy v autě neunikly služebnímu psovi. Button našel schovaný pervitin a efedrin

Další úspěšný záchyt má na svém kontě služební pes Button z Celního úřadu Jihočeského kraje. Během kontroly jednoho z vozů na dálnici D3 našel v osobním autě schovaný pervitin a efedrin. Případ celníci předali kriminalistům.

Kriminalisté hned v den zásahu vyslechli minimálně dvacet osob z řad odběratelů kokainu, přičemž se nejednalo o běžné odběratele omamných a psychotropních látek. Kokain je nazýván drogou bohatých a zadržení dealeři ho tak prodávali mezi osoby z vyšších společenských vrstev.

„Kriminalisté obvinili dva ze zadržených mužů z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Co se týče třetího muže, nadále jej prověřujeme a dosud nebyl obviněn. Nicméně kriminalisté v této věci nadále intenzivně pracují,“ doplnila Schwarzová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie, drogy, zátah, kokain, České Budějovice, podnikatelé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogový zátah v Českých Budějovicích, v rukách kriminalistů skončili kvůli kokainu dva podnikatelé  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.