Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Soud začal řešit případ týrání dětí v českobudějovické soukromé mateřské škole

Českobudějovický soud dnes začal řešit případ týrání dětí v českobudějovické soukromé mateřské škole, ze kterého žalobce viní osmatřicetiletou ženu. Obžalované hrozí nepodmíněný trest vězení. Podle vyšetřování měla děti fyzicky trestat nebo je sprchovat studenu vodou, když neposlouchaly. Vinu žena odmítá.

Žena pracovala v dětské skupině, kde dohlížela na děti ve věku od tří let. Obžaloba ji viní z trestného činu týrání svěřené osoby. Žena podle státní zástupkyně v několika případech v letech 2021 až 2023 děti bila a také je zavírala samotné do místnosti. Trestat je měla například kvůli tomu, že se děti podle ní chovaly nevhodně.

Zanedbat měla i hygienu dítěte, když ho rodičům vrátila s nevyměněnou plenou. Formou trestu bylo také sprchování studenou vodou. Většina dětí poté trpěla psychickými problémy. Bály se například zvýšeného hlasu, některé zase přestaly komunikovat, jiné často schovávaly hlavu pod polštář. Některé děti také odmítaly do dětské skupiny chodit.

Osmatřicetiletá žena dnes u soudu vinu odmítla. „Celé ty roky se o ně starám jako o vlastní a hrozně se mě to dotklo. Přijde mi to hrozně líto. Jsem nevinná,“ měla říct podle Novinek.cz u soudu. Připustila, že na jedno dítě měla zvýšit hlas, další pak „třepnout“ přes zadek, uvedl server.

Na případ měli upozornit rodiče dětí, kteří nyní žádají odškodnění. Soud bude pokračovat 6. června.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce

Štítky soud, školy, děti, mateřské, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud začal řešit případ týrání dětí v českobudějovické soukromé mateřské škole  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.