Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Falešný bankéř a historka o napadeném účtu. Žena přišla o více než jeden a půl milionu

O více než jeden a půl milionu korun přišla žena z Jindřichohradecka, která naletěla podvodníkovi vydávajícímu se za bankéře. Ten ji přesvědčil, že její účet někdo napadl a kvůli bezpečnosti si musí peníze převést na bezpečné účty. Případ vyšetřují policisté, kteří po pachateli pátrají.

Podvedenou ženu měl neznámý pachatel, vydávající se za bankéře, kontaktovat na konci července. S historkou, že někdo napadl její účet a chtěl si na ni vzít úvěr, ji přimněl převést své peníze na dle něj bezpečné účty. 

„Žena muže poslechla, přihlásila se do svého internetového bankovnictví, převedla peníze ze spořicích účtů na běžný účet a poté je přeposlala na účet dle pokynů podvodníka,“ uvedla policejní mluvčí Věra Mžiková. Podvedená žena tak podle mluvčí přišla o více než jeden a půl milionu korun. 

Policisté se případem zabývají a po pachateli intenzivně pátrají. Upozorňují také, aby lidé na podobné telefonáty nereagovali. „Banka nikdy nebude žádat provedení převodu peněz v rámci zabezpečení," dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, podvod, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný bankéř a historka o napadeném účtu. Žena přišla o více než jeden a půl milionu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.