Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Muž a žena měli podle obžaloby zavinit smrt dítěte. Případ začal řešit soud

Českobudějovický soud dnes začal projednávat případ, kdy podle obžaloby muž a žena zavinili smrt dítěte. Patnáctiměsíční holčička, jejíž matkou je obžalovaná, zemřela v obci na Českokrumlovsku v roce 2021 na krvácení do mozku. Zřejmě ji někdo do hlavy udeřil. Muž byl v té době partnerem ženy, je na útěku a policie po něm pátrá. On i žena jsou obžalovaní z ublížení na zdraví s následkem smrti a hrozí jim až šestnáctileté vězení.

Tragická událost se stala 2. prosince před třemi roky v časovém rozmezí od noci do rána. Obžaloba viní muže i ženu, nedokáže posoudit, kdo přesně holčičku zranil.

Podle výpovědí byla matka ráno na návštěvě u sousedky a její druh dítě našel v postýlce. „Koulela očima a u úst měla pěnu. Rozhodně bych ji neuhodil,“ uvedl v přípravném řízení policii muž, který se nyní patrně skrývá v cizině.

Žena u soudu vypovídala také, řekla, že ráno dávala dceři mléko a holčička byla v pořádku. Podle soudních znalců z oboru lékařství Zdeňka Šenkýře a Evy Tomáškové však dítě utrpělo úraz nejspíše kolem půlnoci. Proto je vyloučeno, že by ráno mohlo pít mléko. Obžalovaná žena následně přivolala sanitku. Úraz byl podle znalců nejspíše způsobený úderem malou silou do obličeje a následným pádem na pevnou překážku, například podlahu nebo okraj postýlky. „Přijde nám to jako působení kloubu ruky, to znamená pěstí. Jednalo by se o jeden úder do brady a druhý na tvář," uvedla Tomášková.

Obžalovaná žena viní ze smrti dcery svého bývalého partnera. „Potom, co se to stalo, jsme se už neviděli. Vlastně neustále kouřil marihuanu a když to vynechal, byl agresivní. Také si stále hledal práci," řekla žena, která tehdy s partnerem žila dva měsíce. Soud bude v následujících dnech pokračovat dalším jednáním.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, soud, úmrtí, děti, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž a žena měli podle obžaloby zavinit smrt dítěte. Případ začal řešit soud  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.