Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Jihočeští kriminalisté pátrají po trojici zločinců, kteří se vyhýbají nástupu do vězení

Prachatičtí kriminalisté pátrají po třech hledaných mužích. Ti jsou odsouzeni například za podvod či zanedbání povinné výživy a vyhýbají se nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Dosavadní kroky k jejich nalezení byly neúspěšné, a proto se policie rozhodla požádat o pomoc veřejnost.

Prvním hledaným je jednatřicetiletý Patrik Rakaš z Prachaticka. Policie po něm pátrá již od listopadu roku 2019. „Na hledaného vydal okresní soud příkaz k zatčení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. Hledaný se živí příležitostnými pracemi po celé České republice. Není vyloučeno, že by se mohl zdržovat i v zahraničí,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Hledaný Rakaš má tetování na těle, rukou i obličeji. Pod okem má vytetovanou kotvu a na levém spánku květinu. Další výrazné tetování má také na krku. Je vysoký 168 centimetrů, má střední postavu, černé rovné vlasy a hnědé oči. Jeho zdánlivé stáří se pohybuje mezi 25 a 30 lety.


Prvním hledaným je jednatřicetiletý Patrik Rakaš z Prachaticka. Policie po něm pátrá již od listopadu roku 2019.

Druhým hledaným je jednašedesátiletý Ladislav Čorba, kterého policie hledá od března minulého roku. Čorba pochází z Prachaticka, je vysoký okolo 180 centimetrů, má střední postavu a jeho zdánlivé stáří se pohybuje mezi 60 a 65 lety. Má hnědošedé rovné vlasy a vousy zastřižené do plnovousu či bradky.

„Na hledaného vydal okresní soud příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro přečin podvodu, kterému se vědomě vyhýbá. Hledaný by se mohl živit jako kuchař. Může se pohybovat kdekoliv po celé České republice,“ uvedla Joklová.

Posledním hledaným je třicet čtyřletý Jiří Makovec. Policie po tomto muži z Prachaticka pátrá již od listopadu 2023. Makovec je přibližně 160 centimetrů vysoký a má hubenou postavu. Jeho zdánlivé stáří se pohybuje mezi 35 a 40 lety. Má hnědé vlnité vlasy a hnědé oči. Další informace k jeho popisu v policejní databázi nejsou k dispozici.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky krimi, pátrání, kriminalisté, vězení, nástup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští kriminalisté pátrají po trojici zločinců, kteří se vyhýbají nástupu do vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.