Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Policie stíhá dva lidi, kteří chtěli připravit o majetek umírajícího

Jihočeská policie obvinila z pokusu o podvod dva lidi, kteří podle vyšetřovatelů chtěli na jednoho z nich přepsat za zlomek hodnoty majetek téměř osmdesátiletého muže v posledním stadiu rakoviny. Podezřelí vinu odmítají.

O případu jako první napsal server Novinky.cz, podle nějž jsou obviněnými sousedé umírajícího muže, kteří působí jako soudní znalec a advokátka. Muž podle serveru prodej polností, lesů a dalších pozemků sousedovi podepsal v nemocnici.

„Policejní orgán zahájil trestní stíhání dvou osob pro zločin podvod ve stadiu pokusu a spáchaný ve formě spolupachatelství. Jsou ohroženy trestní sazbou od tří do deseti let," uvedl šéf Okresního státního zastupitelství v Písku Zbyněk Polívka.

Senior za nemovitosti od obviněného peníze nedostal a v nemocnici zemřel. Zápis převodu majetku do katastru ale zablokovala policie.

Advokátka podle kriminalistů ověřila pravost podpisu, ačkoli musela vědět, že smlouva byla uzavřena za nápadně nevýhodných podmínek, uvedl server. Odmítla, že by na převodu měla osobní zájem. Obviněný znalec se hájí tím, že mu soused v minulosti pozemky slíbil, protože nechtěl, aby se dostaly do rukou jeho dětí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, podvod, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stíhá dva lidi, kteří chtěli připravit o majetek umírajícího  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.