Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Filipojakubská noc byla letos pro hasiče poměrně klidná

Vcelku klidný večer zažili jihočeští hasiči během Filipojakubské noci, která je spojena s tradičním pálením čarodějnic. Kvůli počasí, které oslavy provázelo, se nesetkali s žádným závažným případem požáru.

Nejvíce výjezdů tak zaznamenali dobrovolní hasiči, již vyjížděli především ve svých obcích, kde monitorovali vatry. Dohašovat je museli ve Frymburku, Albrechticích nad Vltavou nebo v Prachaticích. Ve Vimperku a v Deštné na Jindřichohradecku museli hasiči vyjet k požárům z nenahlášeného pálení.

„Dva požáry pak likvidovali českobudějovičtí hasiči. Ve čtvrtek po 21. hodině na tartanovém povrchu hřiště v Bezdrevské ulici v Českých Budějovicích a první květnový den v ranních hodinách v obci Roudné, kde hořel strom. Oba požáry jsou v šetření,“ dodává mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Štítky Filipojakubská noc, čarodějnice, vatry, pálení, oheň, hasiči, Pálení čarodějnic, požár, okres Jindřichův Hradec, Prachatice, České Budějovice, Vimperk, Frymburk, Albrechtice nad Vltavou, Roudné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filipojakubská noc byla letos pro hasiče poměrně klidná  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.