Počasí dnes17 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Požár zachvátil auto plné dětí, těm se však naštěstí nic nestalo

Drama jako z hororu se v pondělí odpoledne odehrálo u Bálkovy Lhoty na Táborsku. Řidička, která v osobním voze Golf Variant vezla čtyři děti ve věku od 7 do 11 let, musela odstavit auto u krajnice, protože při jízdě začala cítit kouř.

Vyhnala tak děti ven a zavolala manželovi, jenž ihned přijel na místo a snažil se požár dostat pod kontrolu pomocí dvou hasících přístrojů. „Vůz ale začal najednou hořet plamenem a požár se rychle rozšířil na celé auto,“ říká mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

K zásahu vyrazila profesionální jednotka ze stanice Tábor. Požár byl však natolik rozsáhlý, že jej museli hasiči zlikvidovat až pomocí jednoho vodního proudu. Příčinou jeho vzniku byla technická závada na výfuku. Škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun. „Nevyčíslitelné je pak to, že nikomu, kdo v autě jel, se nic nestalo,“ dodává Matějů.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky hasiči, požár, řidička, děti, Golf Variant, Bálkova Lhota, vodní proud, okres Tábor, Lhoty, Tábor, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár zachvátil auto plné dětí, těm se však naštěstí nic nestalo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.