Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Víkend ve znamení nehod: Na jihočeských silnicích už letos zahynulo 24 osob

Za velmi tragický lze považovat uplynulý víkend na jihočeských silnicích. Už jsme informovali o sobotní nehodě motorkáře, který mezi obcemi Dačice a Telč pravděpodobně v levotočivé zatáčce vjel do příkopu a naboural do stromu. Následkům těžkých zranění podlehl.

ČTĚTE TAKÉ: Mladý motocyklista zemřel po nehodě na Jindřichohradecku

V pátek odpoledne navíc u Kalenice na Strakonicku začal po nárazu do stromu na silnici III/17215 hořet osobní automobil značky Opel Astra. Když k němu policisté přijeli, na místě řidiče objevili zaklíněnou osobu, které už ale nemohli pomoci, jelikož vůz kompletně shořel. Na jihočeských silnicích tak letos zahynulo už čtyřiadvacet lidí.

Sobotní odpoledne znamenalo i komplikace pro řidiče směřující směrem na Český Krumlov. U Plané se srazila tři osobní auta, ve kterých bylo lehce zraněno sedm osob. Znamenalo to však velké komplikace pro provoz na této silnici.

O den později, tedy v neděli, havaroval takřka na stejném místě vůz značky Ford Fusion. Jeho řidič při jízdě od Kamenného Újezdu nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky, vjel do protisměru a narazil do mostního pilíře. Jednatřicetiletý muž zůstal ve voze zaklíněn a utrpěl těžká zranění, takže musel být hasiči vyproštěn a následně zdravotníky převezen do budějcké nemocnice.

Štítky silnice, havárie, Telč, Dačice, Opel Astra, okres Jindřichův Hradec, okres Strakonice, Kalenice, Český Krumlov, Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend ve znamení nehod: Na jihočeských silnicích už letos zahynulo 24 osob  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.