Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Soutěž jedlíků na Borůvkobraní byla zrušena, jeden z účastníků před jejím začátkem zemřel

Tragicky skončil jedenáctý ročník oblíbeného Borůvkobraní v Borovanech u Českých Budějovic. Před soutěží jedlíků jeden z jejich účastníků odešel na toaletu, ze které se ale už nevrátil. Při pádu se udeřil do hlavy a zdravotníkům se ho již nepodařilo zachránit.

„Byl to třiapadesátiletý pán z Kladna, který na soutěž přijel se svou sestrou. Před startem šel ještě na toaletu a tam se mu s největší pravděpodobností zamotala hlava a uhodil se o pisoár. Okamžitě k němu běželi dobrovolníci, kteří měli zdravotní kurz první pomoci a masírovali mu srdce. Na místo dorazil i vrtulník, ale snaha záchranářů o oživení byla marná,“ popisoval očitý svědek a moderátor akce Milan Džuba. Rovněž potvrdil, že rozhodně nebyl na vině alkohol, protože muž přijel autem, které řídil.

Na konkrétní vyjádření jihočeské záchranné služby zatím Budějcká Drbna čeká. Organizátoři chtěli nejprve v soutěži pokračovat později, pak ale s ohledem na celou tragickou událost soutěž jedlíků zcela zrušili.

Štítky soutěž, České Budějovice, Borovany, Kladno, Džuba, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž jedlíků na Borůvkobraní byla zrušena, jeden z účastníků před jejím začátkem zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.