Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Strakonicku hořelo pole, oheň zasáhl plochu 57 hektarů

U Bavorova na Strakonicku hořelo včera odpoledne pole a les na ploše zhruba 57 hektarů. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, požár hasili i pomocí vrtulníku. Hasiči původně odhadovali, že oheň zasáhl 150 hektarů. Nakonec však byl jeho rozsah téměř o dvě třetiny menší.

Po 14:00 vyhlásili hasiči třetí stupeň poplachu. Přesná příčina zatím není známá, ale požár vznikl pravděpodobně od jiskry, která odlétla od kombajnu. Při požáru nebyl nikdo zraněn,

„Zatím byla škoda vyčíslena na 515 tisíc korun, ale to je částka za poškozené obilí. Škodu na lese musí teprve upřesnit majitel,“ říká zastupující mluvčí jihočeských hasičů Jana Neškodná. Hořelo poblíž místní části Bavorova Tourov. Kromě několika jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů vyjela k požáru z Českých Budějovic také velkokapacitní cisterna.

Informaci o požáru dostali hasiči krátce po 13:00 a po 15:00 se jim podařilo zastavit jeho šíření. Shořelo především strniště na poli, část obilí a také asi hektar smíšeného lesa.

Zdroj: ČTK
Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky okres Strakonice, požár, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Strakonicku hořelo pole, oheň zasáhl plochu 57 hektarů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.