Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedenáct osob ze Sýrie zadržela v pondělí večer cizinecká policie u Strážného

Další případ nelegální migrace řeší od včerejšího večera specialisté odboru cizinecké policie jihočeského policejního ředitelství. Kolem 21. hodiny zadržela policejní hlídka u Strážného nedaleko státní hranice s Německem skupinku čtyř žen a sedmi dětí. Pravděpodobně jde o občany Sýrie.

Ani jeden z nich neměl cestovní doklady, povolení pobytu, a tak na území České republiky vstoupili v rozporu s právními předpisy. Předpokládá se, že všech jedenáct osob mířilo do sousedního Německa. Cizinecká policie celou skupinu eskortovala do Českých Budějovic, nejprve se však postarala o jednu z žen, která se potýkala se zdravotními problémy.

„Policisté všechny osoby prověří v databázích a následovat bude správní řízení. Jeho výsledkem bude pravděpodobně ukončení pobytu na území České republiky. Komunikaci s ženami zajišťuje přivolaný tlumočník do arabského jazyka, policisté také prioritně řeší zázemí pro děti,“ doplňuje mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Štítky Cizinecká policie, Sýrie, Německo, Česko, České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedenáct osob ze Sýrie zadržela v pondělí večer cizinecká policie u Strážného  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.