Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Tři příbuzné rodiny ze Sýrie zadrželi policisté u Jenišova na Lipensku

Dalších devatenáct migrantů zadrželi dnes kolem šesté hodiny ranní specialisté odboru cizinecké policie jihočeského policejního ředitelství. Dostali prostřednictvím telefonu oznámení o pohybu skupiny osob poblíž Jenišova. Proto na místo vyrazily policejní hlídky. Následně policisté zadrželi na cestě z Horní Plané na Černou v Pošumaví devatenáct Syřanů.

„Cizinci vstoupili na území republiky v rozporu s právními předpisy, bez cestovních dokladů a povolení k pobytu. Policisté celou skupinu převezli na pracoviště cizinecké policie do Českých Budějovic. Zatím zjistili, že jde o čtyři rodiny ze Sýrie v počtu 19 osob, čtyři muži, čtyři ženy a jedenáct dětí,“ upřesňuje mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Migrantům byla vyčleněna na pracovišti zvláštní místnost, je tak umožněno, že děti mohou zůstat v kontaktu s rodiči. Policisté společně s českobudějovickou charitou zajistili uprchlíkům nápoje a stravu, dětem rovněž drobné hračky. Podle předběžných informaci jde o tři příbuzné rodiny, které uprchly z regionu, jenž ovládají bojovníci Islámského státu.

„Policisté osoby prověří v dostupných databázích a zahájí správní řízení. Jeho výsledkem bude pravděpodobně ukončení pobytu na území České republiky,“ uzavírá Matzner.

Foto Policie ČR

Štítky Jenišov, Sýrie, rodina, Cizinecká policie, Horní Planá, Pošumaví, Islámský stát, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři příbuzné rodiny ze Sýrie zadrželi policisté u Jenišova na Lipensku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.