Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči hasili v historicky prvním bytovém domu Českých Budějovic

Ranní požár Experimentu - prvního experimentálního bytového domu v Českých Budějovicích i na jihu Čech - zaměstnal osádku dvou cisteren, rychlý zásahový automobil a automobilový žebřík. Stalo se tak dnes krátce po půl deváté dopolední.

Požár domu, který na křižovatce Lidická - Mánesova stojí už od roku 1963, oznámil svědek na tísňovou linku hasičů. Z hlášení ale nebylo zřejmé, zda se jedná o požár na balkoně, v bytě či požár střechy. Hasiči také nevěděli, zda nebude nutné devítipatrovou budovu evakuovat.

„Průzkum na místě ukázal, že hoří na balkoně garsoniéry v 9. patře. Požár zasáhnul dřevěnou skříňku a vedle uložený odpad. Částečně se již rozšířil i na plastové okno. Prvotní zásah provedli policisté, kteří do bytu vnikli ještě před příjezdem hasičů, pomocí přenosného hasicího přístroje,“ sdělila mluvčí hasičů Vendula Matějů.

„Hasiči zároveň zkontrolovali, zda se požár nerozšířil na střechu či střechu neponičil. Paní bydlící v garsoniéře vyvázla zcela bez zranění. Příčnou vzniku požáru byla však její nedbalost při kouření. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 30 tisíc korun,“ doplnila Matějů.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, České Budějovice, Česko, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči hasili v historicky prvním bytovém domu Českých Budějovic  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.