Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nabitá Gerbera se bavila při galavečeru bojových sportů

V rámci Pardál Gladiator's Night se v českobudějovické Gerbeře představilo několik skvělých zápasníků a zápasnic. Ti předvedli divákům skvělou show od začátku až do konce. V ringu se představilo také několik reprezentantů domácího oddílu Gladiators gym ČB.

Ještě před samotným začátkem celého galavečera mohli diváci vidět několik předzápasů. V 19 hodin už propukl hlavní program. Ten odstartoval exhibiční box dětí. Proti sobě se postavili Kryštof Ševčík, z domácího Gladiators gymu, a Matěj Velikovský z Box clubu táty Němce. A jak to při exhibicích bývá, zápas skončil zaslouženou remízou.

O pár minut později se do ringu vrhli jejich starší kolegové. Nejprve nastoupil domácí Jan Korčák proti Renatu Beketovi z pražského Spejbl gymu. Bojovalo se podle pravidel muay thai a 2:1 na body zvítězil pražský závodník.

Dalšího zástupce měl Gladiators gym v Elišce Pelechové, která se utkala s Kateřinou Svobodovou. Pelechová potvrdila formu z posledních týdnů, kdy vyhrála Evropský pohár v turecké Antalii a poradila si i se Svobodovou. I toto utkání bylo dle pravidel muay thai. „Bojovalo se mi dobře. Doma v Budějovicích se mi bojuje vždycky dobře. Atmosféra, která tady byla, byla naprosto úžasná. Jako vždy,“ dodala ke svému zápasu Pelechová.

Pátý zápas programu odstartoval domácí Jan Lukš s Rakušanem Waheedem Rostamem. Budějčákovi se ale příliš nedařilo a rozhodčí tak přiřkli vítězství zahraničnímu zápasníkovi. Dalším v pořadí byl domácí oblíbenec Vlastimil Bařinka, který se utkal s Polákem Adamem Gielatou. Zápas podle pravidel K1 byl vyrovnaný, ale z vítězství se nakonec radoval Gielata. Tento zápas ukončil první polovinu programu.

Pak už byly na řadě zápasy pouze podle pravidel MMA. I tady měli českobudějovičtí zápasníci své zastoupení. Ve váhové kategorii do 77 kg se představil David Velíšek, kterého však Jindřich Švestka zdolal ještě před uplynutím předepsaného časového limitu.
Posledním zástupcem Gladiators gymu byl Tomáš Dubský, který ale nestačil na Jana Janku z KBC Příbram. Vše rozhodlo sporné rozhodnutí rozhodčího tohoto duelu. Ten slyšel z Dubského úst pokyn ke konci, kterého si ale domácí zápasník nebyl vědom. Janka svůj triumf doprovodil vulgárními gesty, za která si vysloužil pískot ze zaplněného sálu. Za svá gesta se Janka poté omluvil a navrhl Dubskému odvetu.

Celý večer zakončil zápas, který byl vypsaný na 3x5 minut a do 93 kg. Nastoupili proti sobě Lukáš Olejník a Florian Harringer. Úspěšnější byl rakouský bijec, který zápas ukončil stylem K.O.

Budějckým borcům se tedy příliš nedařilo. Jediné vítězství domácího týmu vybojovala Eliška Pelechová.

Pardál Gladiator's Night 2015

Neděle, 22. listopadu 2015, 19:29

Pardál Gladiators Night 2015
Pardál Gladiators Night 2015

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Tomáš Dubský, KBC Bank, Vlastimil Bařinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabitá Gerbera se bavila při galavečeru bojových sportů  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.