Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihočeský kraj se pokusí přerušit sérii dvou celkových druhých míst

Obhajovat druhé místo z předchozí zimní olympiády dětí a mládeže přijeli jihočeští sportovci do Ústeckého kraje. Ten se stal druhým krajem, který pořádá jak letní, tak zimní olympiádu. Jižní Čechy bude reprezentovat celkem 78 sportovců. Jedním z nejžhavějších kandidátů na zisk cenného kovu je běžec na lyžích Mathias Vacek. „Už na minulé olympiádě získal ze tří soutěží tři zlaté. Bude to chtít určitě zopakovat,“ řekl vedoucí výpravy Jan Steinbauer.

Českobudějovičtí sportovci přijeli do hlavního hostitelského města s velkými ambicemi. A není divu. Na posledních dvou zimních olympiádách skončili těsně pod nejvyšším stupínkem. Letos by to chtěli změnit a nadvládu Liberce prolomit. „Máme samozřejmě ty nejvyšší ambice. Člověk nemůže jet na takovou akci s tím, že bude druhý nebo třetí,“ poodhalil plány Steinbauer.

Výběr Jihočeského kraje přivedl na plochu chomutovské SD arény Radek Ťoupal. Ten získal na zimních olympijských hrách v roce 1992 v Albertville bronzovou medaili. „Je to moje čtvrtá olympiáda, kdy jsem pasován do role vlajkonoše. Není to pro mě nic nového,“ doplnil Ťoupal. Jeho role však nekončí na postu vlajkonoše. „Jsem tu také za svaz. Měl bych tu najít nějaké talenty. Kvůli tomu se nedostanu na žádný jiný sport. Budu se tu věnovat pouze hokeji,“ prozradil dvojnásobný účastník zimních olympijských her.

Dle slov Ťoupala může tato akce sloužit všem sportovcům jako odrazový můstek do další kariéry. „Máme tu například šikovného rychlobruslaře, který už teď trénuje pod trenérem Novákem,“ vypichuje na závěr Ťoupal.

Zimní olympiáda dětí a mládeže trvá od 18. do 21. ledna. Bojovat se bude celkem v deseti sportech a třiceti disciplínách.

Autoři | Foto Facebook - Olympiáda dětí a mládeže

Štítky Jihočeský kraj, Zimní olympijské hry, olympijské hry, Mathias Vacek, Radek Ťoupal, Ústecký kraj, Liberec, Albertville

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj se pokusí přerušit sérii dvou celkových druhých míst  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.