Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hejtman zjišťoval, jak jsou obce na Lipensku připraveny na otevření olympijského parku

Připravenost obcí Lipenska na blížící se otevření Olympijského parku Rio-Lipno 2016 ve středu ověřoval hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. Během své inspekční cesty kontroloval zejména kapacitu odstavných parkovišť, přehledné značení příjezdových cest a bezpečnost sportovních areálů. Svou pozornost zaměřil nejen na samotný olympijský park v Lipně nad Vltavou, ale zajel také například do Vyššího Brodu, Loučovic nebo Frymburka. Přesvědčil se o maximálním nasazení všech, kteří se na přípravě akce Rio-Lipno podílejí. Přesto je nutná určitá míra trpělivosti od všech návštěvníků.

ČTĚTE TAKÉ: Olympijský park Rio-Lipno 2016 je týden od svého otevření, práce na něm jdou do finiše

„Určité nepohodlí při průjezdu Lipnem je při tak obrovské akci pochopitelné a nelze čekat stejný komfort jako mimo sezonu, neměli bychom si však nechat zkazit zážitek z akce určené všem, kterým není cizí olympijská myšlenka,“ uvedl hejtman a dodal, že nelze zapomenout ani na ekonomický přínos pro celý region. Upozornil, že nejpohodlnější cesta do Lipna nad Vltavou bude po železnici. „Posílené vlaky přímo z Českých Budějovic budou jezdit každou hodinu a bez přestupů do Lipna i do Vyššího Brodu,“ upozornil Zimola s tím, že půjde o nejkomfortnější způsob dopravy na akci Rio-Lipno. 

ČTĚTE TAKÉ: V olympijském parku bude čas i na technickou zábavu

Pokud se však návštěvníci přece jen rozhodnou dojet na místo autem, budou moci využít odstavné plochy. „Na Lipně bude k dispozici parkoviště pro tři tisíce automobilů. Jakmile bude plné, budou řidiči naváděni například do Loučovic. Odsud bude jezdit kyvadlová autobusová doprava v až tří minutových intervalech, takže se nikdo nemusí bát dlouhého čekání,“ uvedl starosta Lipna nad Vltavou Zdeněk Zídek.

ČTĚTE TAKÉ: Kraj radí návštěvníkům parku Rio - Lipno 2016, jak se do Lipna dopravit vlastním autem

Veřejná doprava, kterou zajišťuje Jihočeský kraj, bude navíc na Lipensku po dobu trvání olympijského parku zdarma. Místo jízdenky se budou návštěvníci prokazovat papírovou samolepící páskou, kterou obdrží jak v informačních centrech, tak u smluvních dopravců či při vstupu do areálu olympijského parku.  

Autoři

Štítky olympijský park, Lipno nad Vltavou, Jiří Zimola, Jihočeský kraj, Vyšší Brod, Loučovice, Vodní nádrž Lipno, Frymburk, olympijské hry, Rio de Janeiro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman zjišťoval, jak jsou obce na Lipensku připraveny na otevření olympijského parku  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.