Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Během prvních dní zimní olympiády posbírali mladí Jihočeši hned několik medailí

Od neděle 28. ledna probíhají soutěže Her VIII. zimní olympiády dětí a mládeže, tentokrát v Pardubickém kraji. Po slavnostním zahájení, které proběhlo v pardubické Tipsport areně, se od pondělí 29. ledna mladí sportovci ze všech krajů České republiky snaží podat maximální výkony ve své sportovní disciplíně a dosáhnout tak na medaili z této olympiády.

První den olympiády přinesl jihočeské výpravě dvě medaile. V úterý, 30. ledna, se ale sbírka ocenění rozrostla , a to hned na sedm medailí.

Úspěch slavila Hanka Randáková, která získala zlatou medaili v biatlonu, v závodě s hromadným startem na čtyři kilometry klasicky, a stříbrnou medaili rovněž v biatlonu v rychlostním závodě na tři kilometry volně.

Jan Rataj nenašel přemožitele v disciplíně Snowboarding slopestyle a získal tak další zlato pro Jihočeský kraj. Stejnou medailí přispěla i Lucie Novotná, která za sebou nechala všechny soupeřky v krasobruslení. Ve stejné sportovní disciplíně získal ještě stříbro Lukáš Vochozka. Dvěma bronzovými medailemi se může pochlubit Jakub Bouška, který slavil tento úspěch v rámci běžeckých disciplín.

Dnes přidali sportovci zatím jednu zlatou medaili. O tu se v disciplíně slalomu zasloužil Štěpán Kroupa.

Po dvou soutěžních dnech je Jihočeský kraj na pěkném osmém místě v celkovém hodnocení krajů.

Autoři | Foto odm.olympic.cz

Štítky Zimní olympijské hry dětí a mládeže, medaile, Jihočeský kraj, sport, Zimní olympijské hry, olympijské hry, ČEZ Arena (Pardubice), Česko, Pardubický kraj, zlatá medaile, Jan Rataj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během prvních dní zimní olympiády posbírali mladí Jihočeši hned několik medailí  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.