Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letecký seriál Red Bull Air race končí. Podle firmy o něj byl malý zájem

Akrobatický letecký seriál Red Bull Air race letos končí. Hlavní sponzor se rozhodl nepokračovat. Důvodem je prý malý zájem. Závod v loňském roce vyhrát jihočeský pilot Martin Šonka. Teď ho čekají poslední tři závody.

Série Air Race, v níž letadla létají ve vysoké rychlosti nízko nad zemí mezi nafouknutými pylony, se konala poprvé v roce 2003. V letech 2011-2013 měla přestávku a po jejím obnovení patřil k nejlepším letcům právě Šonka.

„Od roku 2003, kdy Red Bull Air Race vznikla, se konalo více než 90 závodů. Přinesla sportovní zábavu nejvyšší kvality, nevzbudila ale takový zájem jako jiné akce Red Bullu po celém světě,“ odůvodnila rakouská společnost vyrábějící energetické nápoje konec série.

Konec závodu okomentoval na Facebooku i vítěz posledního ročníku Martin Šonka. „Bohužel, to jsme se dnes dozvěděli,“ napsal ke sdílenému příspěvku přímo ze stránek závodu.

Letošní ročník má za sebou první závod v Abú Zabí. V něm Šonka skončil druhý. Další závod se uskuteční v polovině června v Kazani a poté na Balatonu. Poslední závod se bude konat první víkend v září v japonské Čibě.

Foto Sebastian Marko / Red Bull Content Pool | Zdroj ČTK

Štítky Red Bull, Red Bull Air Race, Martin Šonka, Facebook, Abú Zabí, Kazaň

Letecký seriál Red Bull Air race končí. Podle firmy o něj byl malý zájem  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.