Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hokejisté Motoru se intenzivně připravují na další sezónu. Kondičku nabírají ve Sportcentru Delfín

PR článek

Léto plné dovolených, grilovaček a koupaček. . . tak to pro hokejisty příliš neplatí. Je sice po sezóně, ale to neznamená, že na sobě nemakají. Naopak – kondiční cvičení je velmi intenzivní. Zhruba desítka kluků z Motoru v těchto dnech dře v budějckém Sportcentru Delfín, kde se o ně opět stará kondiční trenér Tomáš Cibulka. Právě s ním jsme podnikli následující rozhovor.

Jakým stylem u vás probíhá příprava na sezónu?
Je individuální, to je nejdůležitější. Ke každému hráči přistupujeme jedinečně, je třeba brát v potaz zranění, omezení a tak dále. Každý trénink je rozepsaný do detailu. Individuální příprava je dobrá i z toho důvodu, že jsou kluci díky ní s rodinami, odpočinou si, a to i po psychické stránce. Mám tady hráče, se kterými jsme už trénovali v minulosti, s některými třeba před třemi roky. Jen bych ještě chtěl dodat, že i druhá polovina týmu má samozřejmě své kondiční trenéry. Podle mého názoru neexistuje dobrý a špatný kondiční trenér, každý má jiné priority, které někomu vyhovují a dalšímu naopak. . .

Sportcentrum Delfín je pro kondiční tréninky ideálním prostředním?
Bezesporu. Jsou tu skvělé podmínky, díky kterým je příprava maximálně kvalitní. Delfín jde s dobou, sleduje trendy, disponuje prostory pro co nejlepší silový, rychlostní i koordinační rozvoj. Pořád se zdokonaluje – předělala se funkční zóna, změnili jsme prostory, několikrát vyměnili rotopedy, běžecké pásy. Celé fitness je z hlediska zařízení na vynikající úrovni. Je skvělé, že hokejisté přijdou do jiného prostředí, než na které jsou během sezóny zvyklí. Odpočinou si od zimáku, který přes léto nenavštěvují.

Když mluvíme o individuálních trénincích, znamená to, že přichází každý sám?
Většinou chodí po dvojicích, někdy i po trojicích. . . 

Jedná se o hráče, kteří pochází odtud?
Všichni ne. Mám tady i hráče třeba z Plzně či Prahy. V Delfínu se připravovali už vloni, zalíbilo se jim tady, tak se rozhodli zůstat. Stejně tak se v Delfínu připravují hráči jiných týmů nebo i NHL. 

Jak dlouho příprava probíhá?
Je devítitýdenní. Končit bude soustředěním ve Frymburku, poté už se kluci dostanou na led.

Pro vás tím práce s hokejisty končí?
Vůbec ne. Pokračuji s nimi dál. Je to celoroční práce.

Jedním z hráčů, kteří trénují ve Sportcentru Delfín pod dohledem Tomáše Cibulky, je například i obránce Karel Plášil: „Jsem tady v Delfínu naprosto spokojený. Delfín poskytuje pro fitness a kondiční přípravu opravdu vše na špičkové úrovni. A s Tomášem Cibulkou se známe tři roky, ostatně spolupracoval jsem s ním už v době, kdy jsem ještě nebyl členem Motoru. Máme dobrý vztah, jako kondiční trenér mi vyhovuje, jeho tréninky jsou velmi kvalitní.“

Jak intenzivní je letní příprava?
Makají na sobě šestkrát týdně, volno je pouze v neděli. Přes den trénují zhruba do dvou hodin, ale mají za úkol doplňkové aktivity, třeba tenis, squash nebo volejbal.

Na led skutečně v létě nevstoupí?
Někdo chodí individuálně, ale osobně to nedoporučuji. Je třeba si odpočinout od stereotypu.

Je pak těžké se rozbruslit?
Přechod na led je těžký, ale zvykají si rychle. Každopádně ano, natrénováno přes léto mají, ale je to o jiném pohybu, takže to zabrat dá. Stačí však týden a jsou zpátky.

Když to tak poslouchám, říkám si, zda mají přes léto vůbec šanci vyjet někam na dovolenou. . . 
V průběhu letní přípravy se uskuteční volnější týden, do toho prostoru si volno naplánovat mohou. Delší dovolenou si každopádně mohli užít po konci sezóny. Mimochodem většinou si vyhledávají takovou dovolenou, aby i na ní měli ideální prostor a podmínky na trénink. Stále se udržují ve formě.

A v jaké formě z vašeho pohledu jsou?
Osobně vidím velké zlepšení v přístupu ke cvičení. Práce s tělem je opomíjená, což se mění, uvědomují si, že je tělo jako stroj, který je živí. Starají se o ně čím dál tím více. Trénink pro ně nekončí tím, že si dáme dvě hodiny a jde se domů. Snažím se jim vštípit, že je třeba pracovat dál. Každý si musí najít své možnosti. Věřím tomu, že z hlediska kondice budou skutečně dobří.

Autoři | Foto Sportcentrum Delfín

Štítky Sportcentrum Delfín, hokej, Motor, Ondřej Cibulka, hokejista, Madeta Motor České Budějovice, trenér, trénink, National Hockey League, HC Škoda Plzeň, Karel Plášil, Praha

Hokejisté Motoru se intenzivně připravují na další sezónu. Kondičku nabírají ve Sportcentru Delfín  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.