Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Lipno chystá na zimu novinky. Otvírá třetí crossovou trať

Skiareál Lipno investuje do zimních novinek 40 milionů korun. V areálu vyroste zbrusu nová snowcrossová trať, dvousedačková lanovka a sjezdovka „Lipenská“ pro rodiny s dětmi. Novinky čekají lyžaře i při nákupu skipasů.

„Na letošní sezonu chystáme rozšíření skiareálu o dvě nové sjezdovky a přibude také dvousedačková lanovka. Jedna z tratí bude zábavný Snowcross. Tento směr nám dlouhodobě potvrzují také pozitivní reakce našich klientů,“ uvádí Vojen Smíšek, tiskový mluvčí Skiareálu Lipno.

O nový Snowcross na Lipně se zajímá také Czech Snowboardcross team, skupina kolem olympijské vítězky ve snowboardcrossu Evy Samkové. Ti by zde chtěli vytvořit zázemí pro českou reprezentaci a trať využívat pro trénink závodníků. Lipno by se tak stalo jedním ze dvou míst v České republice, kde reprezentace trénuje. Czech Snowboarcross team přitom už několik sezon pořádá na Lipně zimní a letní kempy, na kterých děti trénují právě jízdu na prkně.

Nákup skipasů online

Novinkou bude také změna v systému prodeje skipasů. Lyžaři si je budou moct nakoupit v samoobslužných pokladnách. „Namísto současných čtyř klasických, zavádíme dvanáct samoobslužných pokladen, které klienta intuitivně provedou procesem nákupu. Doba odbavení se dle provedené studie a zkušeností z alpských středisek zkrátí z pěti na tři minuty oproti klasickým pokladnám. Hosté se tak za zážitky dostanou rychleji, což považujeme za důležitý krok kupředu,“ říká Smíšek.

„Skipas si lyžaři nabijí na čipovou kartu Lipno.card, která je propojena s jejich registrovaným online účtem. Při další návštěvě si tak mohou skipas nakoupit přes internet z domova a na Lipně vyrazit rovnou k turniketům,“ popisuje největší přednost systému Smíšek.

Přichystáno je také několik změn v tarifech. Návštěvníci budou moct zakoupit čtyři typy jednodenních rodinných skipasů nebo rodičovský přenositelný skipas. „Jedná se o jednodenní skipas, který mohou využít dvě dospělé osoby. Je to ideální řešení pro rodiče, kdy jeden lyžuje se starším potomkem a druhý tráví čas mimo sjezdovku s tím mladším a v polovině dne se chtějí vystřídat,“ popisuje novinku Smíšek. Cena tohoto skipasu je navíc nižší než dva dvouhodinové skipasy, které v těchto případech rodiče využívali.

Autoři

Štítky Lipno, zima, lyžování, novinky, Vodní nádrž Lipno, skipas, sjezdovka, Eva Adamczyková, Česko

Lipno chystá na zimu novinky. Otvírá třetí crossovou trať  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.