Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skvělý výkon Štírů na superligovou Českou Lípu nestačil, výhra a senzace byly blízko

Ve středu 13. listopadu do českobudějovické haly k osmifinále Poháru ČF přijela superligová Česká Lípa.

Od prvních minut zápasu domácí hráči excelovali a favorita zaskočili aktivní hrou. Skvělý vstup do zápasu korunoval hned ve 2. minutě gólem Chvosta, Štíři i nadále předváděli pohledný florbal. V 8. minutě skvěle využil chybu hostí Králík a zvýšil na 2:0. K překvapení fanoušků dominovali Štíři, bohužel několik jasných příležitostí nevyužili. Naopak hosté vstřelili dvě branky a bylo srovnáno.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji i hosté, v 7. minutě byli za zvýšenou aktivitu odměněni gólem. V následné štírské přesilové hře se míčku chopil Králík a skvělým freestylovým gólem srovnal. Krátce po polovině hry Štíři zaspali a zkušený soupeř toho využil a odskočil do vedení 5:3. Štírům však stačily na vyrovnání pouhé dvě minuty. Trefili se Vlček a Matějček. Štírské znovuzrození mohl korunovat Králík, který se postavil k samostatnému nájezdu, bohužel jeho střelu si hostující gólman pohlídal. Před koncem třetiny se stihl prosadil Chvosta a do šaten šli šťastnější domácí.

V 6. minutě závěrečné třetiny hosté znovu srovnali krok. V 52. minutě poslal Štíry znovu do vedení Hanák, fanoušci se z vedení radovali necelé dvě minuty. Lípa využila standartní situaci těsně před Kulhanem. V 55. minutě poslal rozhodčí Štíry do oslabení, které Lípa využila a otočila skóre ve svůj prospěch. Štíři vrhli všechny síly do útoku a hnali se vyrovnáním, které bohužel nepřišlo.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „Výborný zápas ve skvělé atmosféře, dnes jsme mohli a měli vyhrát, vytvořili jsme si spoustu šancí a nedokázali jsme je využít. Bohužel zápas rozhodl gól v oslabení, které jsme dosud v sezóně měli stoprocentní. Děkujeme výborným divákům a soupěři za skvělý zážitek.“ 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky florbal, Štíři, zápas, prohra, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý výkon Štírů na superligovou Českou Lípu nestačil, výhra a senzace byly blízko  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.