Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na olympiádě budou reprezentovat i Jihočeši. Většina z nich jsou hokejisté

Už v pátek 4. února se koná slavnostní zahajovací ceremoniál zimních olympijských her. V Číně budou reprezentovat také jihočeští sportovci. Většinou jde o hokejisty, kterým začíná program 9. února.

Do Pekingu letos odletěla rekordně velká reprezentace, české barvy tam bude hájit 113 sportovců. Nejvíce přímých přenosů bude časně ráno nebo během dopoledne. Pro Českou republiku začínají olympijské hry už ve středu 2. února. Tedy dva dny před oficiálním zahájením. První disciplínou pro Českou republiku bude curling – smíšené páry proti Norsku. Ještě před zahájením se stihne také jedno utkání v ledním hokeji. Ve čtvrtek 3. února nastoupí české ženy proti domácí Číně.

Na olympiádě budou sportovat i Jihočeši a většina z nich jsou právě hokejistky a hokejisté. Součástí ženské hokejové reprezentace je strakonická rodačka Tereza Vanišová. Pětadvacetiletá útočnice působila v minulých letech ve Spojených státech amerických a nyní hraje za švédský tým Leksands IF.

Také drtivá většina ostatních jihočeských reprezentantů bude na olympiádě hrát hokej. V týmu trenéra Filipa Pešána jsou Budějčáci Jiří Smejkal (Pelicans) a Lukáš Sedlák (Traktor Čeljabinsk), rodák z Vimperku Šimon Hrubec (Avangard Omsk) a Jan Kovář (EV Zug) z Písku. Náhradníkem je Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), který se narodil v Táboře. Češi vyzvou ve skupině Dánsko, Švýcarsko a Rusko. 

ČTĚTE TAKÉ: Přinášíme kompletní program zimních her v Pekingu

Posledním jihočeským olympionikem je krasobruslař Martin Bidař z Českých Budějovic. Ten na Zimních olympijských hrách mládeže 2016 v Lillehammeru získal s Annou Duškovou stříbrnou medaili, dvojice vybojovala také zlato na Mistrovství světa juniorů 2016 v maďarském Debrecínu. Na Zimních olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu v soutěži dvojic obsadili 14. místo. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČOV/Barbora Reichová

Štítky sport, olympiáda, jižní čechy, Čína, Peking, olympijské hry, hokejista, Madeta Motor České Budějovice, hokej, Česko, Norsko, Leksands IF, Tereza Vanišová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na olympiádě budou reprezentovat i Jihočeši. Většina z nich jsou hokejisté  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.