Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sokolové a Česko běží pro Ukrajinu. Přidali se herci, zpěváci, běžci i olympionici

PR článek

Kristiina Mäki, Moira Stewart, Jitka Asterová, Kamila Nývltová nebo Lukáš Konečný s Davidem Svobodou. Osobnosti ze všech možných odvětví vyrazily podpořit běžeckou myšlenku na pomoc Ukrajině, kterou pořádá Česká obec Sokolská společně s agenturou RAUL. K zahájení celé iniciativy se sešli „běžci“ na atletickém oválu Sokola Královské Vinohrady, kde může veřejnost kroužek každý den od 10 do 18 hodin, a to až do neděle 13. března, kdy charitativní akce končí.

Česká obec sokolská ve spolupráci s agenturou Raul připravují charitativní běh pro Ukrajinu. Jeho cílem je zapojit sportovně aktivní veřejnost a všechny, kteří mají vůli pomoci ukrajinskému lidu, jenž se v současnosti potýká s tvrdými důsledky ruské invaze. Vybrané peníze budou použity jak přímo na Ukrajině prostřednictvím Člověka v tísni, tak na podporu uprchlíků, o jejichž zázemí se starají sokolské jednoty napříč celou ČR. Zapojit se může kdokoliv a kdekoliv. Registrovat se můžete na webu www.behproukrajinu.cz.

Samotná akce probíhá do neděle 13. března do půlnoci. V tomto termínu mohou zájemci navštívit webové stránky www.behproukrajinu.cz, registrovat se a tím přispět na pomoc Ukrajině. Cena za jedno startovné je symbolických 100 korun. Částka bude rozdělena na půl, jedna část poputuje na konto Člověka v tísni - SOS Ukrajině a druhá na podporu sokolských jednot v Česku, které ve svých sokolovnách poskytují zázemí ukrajinským uprchlíkům. „Jsem nesmírně ráda, že organizátoři SBR takto zareagovali a že máme další akci na podporu ukrajinského lidu, který ji opravdu potřebuje. Sokolové pomáhají v mnoha jednotách a další se stále přidávají,“ říká starostka České obce sokolské Hana Moučková.

Pokud má účastník zájem přispět vyšší částkou, může. Lze si zakoupit libovolný počet startovních čísel. Například při koupi 10 startovných přispěje na Ukrajinu 1 000 korun. Další možností je pořídit startovná pro své blízké nebo přátele. Každá pomoc se počítá.

Každý registrovaný běžec se zaváže k uběhnutí libovolného počtu kilometrů. Zájemci mohou absolvovat jakkoliv dlouhou trasu na libovolném místě. Česká obec sokolská však připravila jedno lákadlo – účastníkům otevře svůj atletický ovál přímo v Riegrových sadech v Praze, tedy v jednom z ikonických míst českého sportu. Čím více běžců se právě na tomto oficiálním místě sejde, tím větší morální signál zašleme společně s vybranými penězi na postiženou Ukrajinu. „Neváhali jsme ani minutu a hned jsme se s radostí zapojili! Je to skvělá myšlenka a dáváme Sokolskému běhu pro Ukrajinu maximální podporu,” doplňuje starosta T. J. Sokol Praha Královské Vinohrady Jan Boris Uhlíř.

Akce se uskuteční pod patronací Sokolského běhu republiky, kdy se sportem oslavuje 28. října založení Československa. V duchu těchto hodnot, svobody a pospolitosti, je nyní potřeba podpořit jiný stát, jehož svoboda je v nejvyšším stupni ohrožení. Běh je ideálním mírumilovným sportem, který může provozovat většina lidí, tak poběžte na pomoc s námi!

„Chtěl bych poděkovat všem, co nám s tím pomáhají, zorganizovat takto rychle podobný projekt vyžaduje velké nasazení. Stejně tak děkuji i bratrům a sestrám ze Sokola Královské Vinohrady, za poskytnutí zázemí a promptní spolupráci. Výtěžek z projektu půjde do koruny na pomoc ukrajinského lidu, a to jednak přes humanitární organizaci ČvT, ale také pro zajištění pomoci ukrajinským rodinám u nás v sokolovnách po celé ČR. Těch potřeb už je nyní hodně a se sílící vlnou uprchlíků jich bude ještě daleko více,“ dodává Marek Tesař z organizačního týmu.

Česká obec sokolská ve spolupráci se Sport in Art a uznávaným streetartistou Michalem Škapou se rozhodla pomáhat i uměním. Autor unikátní grafiky s názvem Nazdar!, která vznikla k příležitosti 160. výročí Sokola, sklidil velký úspěch. Vzhledem k děsivé invazi Ruska na Ukrajinu Česká obec sokolská požádala Michala Škapu, aby vytvořil dílo, jehož výtěžek bude pomáhat tam, kde je potřeba. Autor udělal variantu odvozenou z vizuálu pro výročí spolku s názvem STAY STRONG.  Letící sokol vyobrazený v grafice symbolizuje vůli k pomoci. Grafika je k objednání na sokol.pozorart.cz.

Ohodnoť článek

Štítky Sokolové, Česko, Ukrajina, běh, akce, Česká obec sokolská, David Svoboda, Lukáš Konečný, Kristiina Mäki, Jitka Asterová, Kamila Nývltová, uprchlík, Člověk v tísni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolové a Česko běží pro Ukrajinu. Přidali se herci, zpěváci, běžci i olympionici  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.