Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

S florbalisty Budweis Ducks VŠTE daroval krev i rektor

Zástupci školního florbalového týmu Budweis Ducks VŠTE a Studentské unie darovali krev v transfuzní stanici českobudějovické nemocnice. Spolu s 15 studenty byl mezi dárci také rektor Vojtěch Stehel.

„Přišlo mi to přirozené. Kluci reprezentují školu v univerzitní lize, a když jsem se o jejich akci dozvěděl, rád jsem se přidal. Krev je ve zdravotnictví stále potřeba a jak známo, vyrobit ji nelze, musí se darovat. Jsem na naše studenty pyšný,“ uvedl rektor.

Florbalový tým existuje na VŠTE od loňska zatím jen v kategorii mužů. Aktuálně má 31 hráčů a stále se rozrůstá.

„V mužstvu máme výbornou partu a řekli jsme si, že společné dárcovství krve, které pro mnohé bylo vůbec první v životě, jeho soudržnost ještě posílí,“ říká Vilém Kovač, student Logistiky, který mužstvo i trénuje.

Florbal se na VŠTE stal po ledním hokeji a fotbalu dalším kolektivním sportem, který školu i město reprezentuje v celoročních ligách České asociace univerzitního sportu. Ty propojují studium se sportem a studenty motivují k pravidelnému sportování.

„Po vzoru západních univerzit považujeme podporu vysokoškolského sportu za jeden z našich základních kamenů. Právě při sportu se utváří přátelství, upevňují se nejrůznější schopnosti jako je překonávání překážek nebo snaha o dosažení cíle. Právě to může být rozhodující pro budoucí úspěšnou kariéru,“ dodal rektor Stehel.

Na VŠTE působí vedle hokejistů, fotbalistů a florbalistů rovněž Šachová akademie nebo e-gamingový spolek Mighty Eagles. Spolu s nimi škola podporuje i nadané individuální sportovce.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky florbal, Budweis Ducks, VŠTE, darování krve, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Vojtěch Stehel, Nemocnice České Budějovice, sport, florbalista, Kovač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S florbalisty Budweis Ducks VŠTE daroval krev i rektor  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.