Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějce už mají svůj wakepark. Vznikl na místě bývalého sportoviště u Nemanického rybníku

PR článek

Láká vás jízda na wakeboardu, vodních lyžích nebo si chcete zahrát s přáteli plážový volejbal a posedět v příjemném prostředí u vody s dobrým jídlem a pitím? To vše je teď možné zkusit v novém sportovně-relaxačním areálu Wakepark České Budějovice, který letos otevřeli u rybníku Světlík (Nemaničák) v Nemanicích, a to pouhé čtyři kilometry od centra města. A zdejší tým zkušených vlekařů prý dokáže na wakeboardu naučit opravdu každého.

„Navštěvují nás všechny skupiny lidí, od začátečníků po pokročilé, rodiny s dětmi, ale třeba i senioři. Zrovna minulý týden tu byl sedmdesátiletý pán, který se chtěl na wakeboardu naučit, a to se mu také podařilo,“ zmiňuje provozovatel a zakladatel Wakepark ČB Jaroslav Mašek. On sám se wakeboardingu věnuje už přes deset let a zkušeností má tak na rozdávání. „Mít svůj wakepark byl vždycky můj sen, areál jsem se pokoušel vybudovat na různých místech, nakonec se mi to po dvou letech podařilo právě tady u Nemaničáku. Shodou okolností je to právě v místech, kde v minulosti už nějaký sportovní areál fungoval. My bychom teď na tuto tradici chtěli navázat a sport sem znovu vrátit,“ popisuje a dodává, že se to podařilo i díky vstřícnosti ze strany budějcké radnice, krajského úřadu a dalších dotčených orgánů.

Zábava pro všechny

Uvnitř teprve druhého wakeparku na jihu Čech jsou nyní v provozu dva téměř dvě stě metrů dlouhé wakeboardové vleky. Ten kratší z nich je určený pro úplné začátečníky, o které se navíc zdarma postará zkušený instruktor a vše potřebné do začátku je naučí.

„Začít s wakeboardingem není ale nijak těžké. Moje zkušenost je taková, že většina lidí se to naučí během první hodiny, zvládnout to může opravdu téměř každý,“ říká provozovatel.

  • Kicker - kicker to je základ všeho, je oboustranný a skvěle kope, ideální na učení nových věcí.
    Funbox - nachází se naproti kickeru, je 21 metrů dlouhý a ideální je k wallridu. Tubesystem - 13 metrů dlouhá překážka prověří dovednosti každého wakebordisty.
    Pussybox - ideální je na shredding a učení se slide triků

Kicker, funbox, tubesystem a pussybox. To jsou názvy celkem čtyř plastových překážek na druhém 195 metrů dlouhém vleku, který je určený už pro pokročilejší jezdce. Dají se zde provádět nejrůznější triky, od shreddingu na pussyboxu, přes wallride na funboxu, až po skoky na kickeru. Poslední zmiňovaná překážka je navíc umístěná blízko břehu, aby se z něj daly pořizovat parádní fotky či videa.

Ještě před tím, než návštěvníci začnou pilovat své wakebordingové dovednosti, je potřeba se zaregistrovat ve zdejším klubu. „První věc, kterou musí každý, kdo chce u nás jezdit udělat, je stát se členem klubu, v němž máme za dva měsíce provozu už přes dvě stovky členů. Je to jednoduchý proces, při němž se vyplní krátký formulář a zaplatí se členský poplatek 50 korun na rok. Pak už se vše řídí podle tarifů uvedených na webových stránkách. Veškeré vybavené zde také půjčujeme, takže lidé potřebují z domova jen plavky a dobrou náladu,“ zmiňuje Mašek s tím, že jízdy je také možné si zarezervovat dopředu na webu parku.

Plážový volejbal, bistro, gril a chillout zóna

Wakeboarding ale není jediná aktivita, na kterou Wakepark ČB zve. Zájemci zde mohou zkusit jízdu na vodních lyžích, nebo si třeba zahrát ping pong, plážový volejbal na dvou hřištích s kvalitním pískem a pro ty nejmenší návštěvníky je připravená trampolína. Ještě letos tu pro ně plánují vybudovat také dětské hřiště.

Ani to ale není všechno. V létě se ve wakeparku konají nejrůznější doprovodné akce. „Jedná se například o víkendové akce, při nichž si návštěvníci mohou zakoupit ježdění na celý den, což je pro ně pak výhodnější, turnaje v plážovém volejbalu nebo denní párty s DJs a další,“ uvádí Mašek.

K odpočinku po sportovním výkonu na wakeboardu nebo na beachvolejbalovém hřišti pak poslouží prostorná travnatá relaxační zóna s dřevěnými lavicemi a stoly. Letní drink nebo něco dobrého k jídlu si lidé mohou objednat ve zdejším plně vybaveném bistru. Nechybí točené pivo, široká nabídka alkoholických i nealko nápojů, v nabídce jídel jsou například sandwiche, pastrami, dobroty z grilu nebo třeba tradiční budějická klasika pikador (párek v rohlíku). Z chillout zóny je dobrý výhled na vodní plochu a při vychutnávání zmiňovaných pochoutek můžete sledovat ostatní, jak dovádí na překážkách nebo zafandit těm, kteří zrovna makají na beachvolejbalovém hřišti. Samozřejmostí jsou toalety a sprchy.

Dobrá dostupnost

Návštěvníci, kteří přijedou autem, mohou využít přilehlé parkoviště s kapacitou asi třicet vozidel. Do areálu se dá dostat přímo z Okružní ulice, vjezd na parkoviště se nachází těsně před křižovatkou s Pražskou třídou. V blízkosti areálu se nachází také autobusová zastávka MHD.

Otevírací doba je v pracovním týdnu od 12 do 21 hodin a o víkendech od 10 do 21 hodin.

Soutěž o jízdu ve Wakeparku České Budějovice

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může jeden čtenář vyhrát hodinu jízdy ve Wakeparku České Budějovice. Stačí jen do středy 27. července správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. Výherce bude informován emailem.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Kolik překážek se nachází ve Wakeparku České Budějovice?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Wakepark ČB

Štítky wakeboard, wakeboarding, wakepark, Wakepark ČB, České Budějovice, sport, areál, Nemanice, rybník, voda, léto, plážový volejbal, jídlo, Jaroslav Mašek, Kicker, Česko, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce už mají svůj wakepark. Vznikl na místě bývalého sportoviště u Nemanického rybníku  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.