Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Odstartovala baseballová Extraliga. Sokol Hluboká přivezl z Ostravy cenný bod, v sérii remizoval s Arrows Ostrava

Baseballisté Sokola Hluboká zvítězili v zahajovacím utkání letošní sezony Extraligy. V Ostravě v pátek večer porazili trojnásobného mistra ČR Arrows Ostrava 7:2. V sobotu měli na svých pálkách víc štěstí domácí, Sokolu oplatili porážku a po vítězství 8:0 srovnali stav série na 1:1. Nedělní premiéra před domácím publikem ve sportovně relaxačním areálu na Hluboké musela být odložena kvůli vytrvalému dešti a nezpůsobilému terénu.

Sokol Hluboká  - Arrows Ostrava 7:2

První bod letošní Extraligy si připsal Sokol ve třetí směně po metě zdarma, chybě v obraně Arrows a singlu Martina Mužíka.  Domácí srovnali ještě v dohrávce, ale od páté směny si šli pálkaři Sokola pro bod v páté i šesté směně. V sedmé utkání proti střídajícímu nadhazovači Filipu Votavovi definitivně zlomili třemi doběhy, pod nimiž se svým dvoubodovým singlem výrazně podepsal hlubocký pálkař Martin Jiránek.  Na 7:2 upravil v osmé směně svým doběhem Matěj Dvořák, kterému se v pátek večer dařilo nejvíce i na pálce, kde si připsal dva dvoumetové odpaly. Svou vítěznou premiéru si na nadhozu odbyly úspěšně nové posily Sokola Japonec Rui Narasaki a střídající nadhazovač Štěpán Havlíček, který hostuje na Hluboké z Blanska, kteří obávané ostravské pálkaře prakticky po celé utkání nepustili do hry.

Sokol Hluboká  - Arrows Ostrava 0:8

Úplně opačný obrázek přinesla sobotní odveta. Úvod se vydařil domácím Arrows. Ti bodovali proti obraně Sokola v čele s nadhazovačem Petrem Vojtou hned v první směně, ve druhé ale přidal dvoumetový odpal Matyáš Kozel a když ve čtvrté směně přidal tentýž hráč homerun, prohrával Sokol 4:0, aniž by ho ostravský nadhazovač Boris Bokaj vůbec pustil do hry. Sokolu povolil za celou dobu, kdy byl na kopci, jen dva hity. Trenér Timothy Crow dal pak prostor čtyřem mladým hlubockým nadhazovačům, kteří ještě patří věkem do mládežnických kategorií a ti to samozřejmě měli s útočnou silou pálkařů Arrows těžké. Povolili další dva homeruny Radimu Novotnému a dvoubodový Michaelu Vykoukalovi. Na konci osmé směny to bylo 8:0 pro Ostravské, a protože se pálkaři Sokola neprosadili ani v závěru, před dohrávkou deváté směny bylo utkání ukončeno a Ostrava srovnala stav série na 1:1.

Arrows Ostrava – Sokol Hluboká odloženo

Nedělní vytrvalý déšť na jižními Čechami znamenal odložení třetího rozhodujícího utkání série mezi Sokolem a Arrows, náhradní termín zatím Česká baseballová asociace oficiálně nepotvrdila. Premiérové vystoupení Sokola před domácím publikem se tak odkládá na pátek 7. dubna, kdy se pod umělým osvětlením sportovně relaxačního areálu na Hluboké nad Vltavou představí od 17.00 hodin proti domácímu Sokolu loňští vicemistři ČR, baseballisté týmu Cardions Hroši Brno. Druhé hlubocké utkání se odehraje v sobotu 8. dubna od 13.00 hodin, v neděli 9. dubna jedou hráči Sokola za svým soupeřem do Brna. 

Svou premiéru si v první extraligové sérii odbyl na lavičce Sokola i zkušený americký kouč Timothy Crow.

Time, jak jste spokojený s premiérovými zápasy?
S úvodními zápasy našeho týmu v Ostravě jsem spokojený. Vítězství v Opening Night 7:2 prý bylo historicky první, kdy Hluboká porazila v Extralize Arrows doma. V pátek večer jsme hráli velmi dobře, tým držel kvalitními nadhozy japonský import Rui Narasaki, který odházel pět směn, a Štěpán Havlíček, kterého jsme nasadili na závěrečné čtyři směny, aby pohlídal vítězství. Týmová obrana byla velmi dobrá, nedělala chyby a přitom předvedla pár skvělých zásahů od shorta Matěje Vlacha a středopolaře importovaného z USA Camdena Vasqueze. V ofenzivě měl Martin Mužík dva hity a tři RBI a Martin Jiránek dva hity se dvěma RBI. Jako celek si tým vedl velmi dobře, z naší strany to byl dobrý zápas a zasloužené vítězství.

Jako nový trenér jste měl při příchodu na Hlubokou svá očekávání. Splňuje je zatím tým?
Má očekávání jsou vyhrát pokaždé, když nastoupíme na hřiště. Kdo jde do zápasu s tím, že prohraje? Řekl jsem týmu, že jediné, co od nich očekávám, je přicházet každý den s energií a nadšením. Hrajte hru s vášní a hrajte o všech dvacet sedm výher. Každý hráč, který si oblékl dres, tento víkend tato očekávání splnil.

Na jakých herních činnostech chcete nyní v tréninku zapracovat?
Měli jsme možnost pár dní trénovat v Itálii za účasti téměř všech hráčů a dokázali jsme spolu projít řadu herních situací a strategií. Stále je tu několik věcí, kterým se musíme jako tým věnovat, abychom si byli jistí, že jsme připraveni na všechny situace, kterým můžeme ve hře čelit. Ale zatím jde hlavně o to zajistit, abychom byli všichni na stejné vlně a veslovali stejným směrem. Budeme pokračovat ve zdokonalování herních činností a prohlubování společné týmové filozofie.

Jaké byly neúspěchy v sobotním duelu?
Nemyslím si, že v sobotním zápase bychom příliš chybovali, kromě toho, že jsme prostě nepodali výkon jako v pátek večer. V útoku jsme trefili pár úderů, ale míček šel bohužel přímo do rukavic protihráčů. Opět jsme hráli solidně v obraně a udělali jsme jen jednu výraznější chybu. Měli jsme šanci vrátit se do hry v sedmé směně, ale nedokázali jsme využít plné mety. V baseballu se říká: Někdy vyhraješ, někdy prohraješ, a někdy tě vyžene déšť. Tento víkend jsme zažili všechny tři varianty. A těším se, až se vrátím na hřiště, abychom se dobře připravili na nadcházející zápasy.

Jak jste byl v sobotu spokojený s nadhazovači?
V pátek večer nadhazovači dovolili prakticky jen jeden doběh, v sobotu sedm. Začali jsme zkušeným nadhazovačem, Petr Vojta nezahrál špatně, ale první dvě směny odstartoval smolně hitem, pak měl pár nešťastných divokých nadhozů a pouštěl tak běžce na mety a k bodům. Ve zbytku utkání jsme vyzkoušeli čtyři opravdu mladé nadhazovače z kategorie U18 a mladší, kteří si všichni v Ostravě odbyli svou extraligovou premiéru a ve svém prvním utkání odvedli dobrou práci. Ostrava se sice dokázala prosadit třemi homeruny v posledních šesti směnách, ale byl jsem ohromen jejich vyrovnaností a soutěživým duchem. Tihle kluci letos získají cenné zkušenosti a v příštích letech se s nimi bude muset vážně počítat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstartovala baseballová Extraliga. Sokol Hluboká přivezl z Ostravy cenný bod, v sérii remizoval s Arrows Ostrava  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.