Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přijďte fandit univerzitnímu florbalu do sportovky

PR článek

Nenechte si ujít florbalovou „bitvu o Budějce“ – zápas VŠTE Budweis Ducks proti týmu Jihočeská univerzita, který se odehraje 9. května od 18:30 ve sportovní hale v Českých Budějovicích.

Uplynulou sezónu týmu Budweis Ducks shrnul kapitán Vilém Kovač. „V minulém roce jsme se poprvé zúčastnili Univerzitní florbalové ligy, kde jsme okusili, jak silná konkurence v této lize je,“ popsal.

Tým VŠTE v první sezóně skončil na posledním místě, ale postupně si začali stavět stabilní a hlavně konkurenceschopnou sestavu. Pro novou sezónu byli posíleni o nové studenty, kteří se již od prvního semestru stali stavebními kameny pro úspěch týmu. Díky tomu se rozhodně můžete těšit na napínavou florbalovou bitvu.

Jací hráči posílili tým Budweis Ducks? „Konkrétně je to první lajna v čele s Davidem Camrdou, který hraje za českobudějovické FBC Štíry v první lize a s Matějem Hladíkem, kteří jsou v prvním ročníku bakalářského programu Strojírenství. Tuto dvojici ještě doplnil Jan Procházka, který je jednou z hlavních opor superligového celku Sokol Praha Královské Vinohrady. Především díky produktivitě této první lajny (Camrda 8 + 8, Hladík 6 + 4) jsme se v zimní části vytáhli na třetí místo tabulky. Ve stejném duchu pokračujeme i v jarní části, kdy jsme zatím nestačili pouze na pražské celky z VŠE a ČZU. Naše kvalitní výkony podporují i ostatní lajny, které vznikly z nových studentů společně s oporami z minulého roku. Stejně tak se můžeme spolehnout na kvalitní gólmany, kdy za nás nastupuje Aleš Křepelka ze zmíněných superligových Vinohrad a Jan Eckardt, který má zkušenosti ze švédské i švýcarské nejvyšší soutěže,“ doplnil Kovač.

Největší hvězda týmu je součástí Budweis Ducks už dlouho, kvůli svému angažmá v zahraničí však začala naplno reprezentovat VŠTE až nyní: „V jarní části se k nám také připojil stabilní člen národního týmu České republiky Filip Langer, kterému skončily povinnosti ve švédském FBC Kalmarsund. Filip si hned při prvním startu za VŠTE zapsal 4 branky při vítězství nad VŠCHT 7:2 a můžeme se na něj těšit i na derby proti JČU, kde bude v hale před zápasem rozdávat autogramy,“ uzavírá kapitán týmu. To je motivace nejen pro fanoušky VŠTE.

JČU se v současné době nachází na šestém místě ligového žebříčku, a tak se můžete těšit na vyhrocený souboj o florbalového vládce Jihočeského kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky florbal, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte fandit univerzitnímu florbalu do sportovky  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.