Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech zůstávají v provozu, i když sněhu ubývá

Lyžařské areály na jihu Čech zůstávají v provozu, i když sněhu na sjezdovkách ubývá. Teplé počasí se nemá změnit ani v nejbližších dnech. Provozovatelé věří, že po víkendu se ochladí a bude možné vyrábět technický sníh.

„Zatím stále lyžujeme, ale sněhu je méně a méně. Bohužel nám zde ve středu pršelo a teploty jsou pořád hodně vysoko," uvedl za šumavský Zadov Petr Vondraš. Dodal, že na některých místech sjezdovky může být i nižší vrstva sněhu.

Skiareál Lipno stále nabízí návštěvníkům více než 10 kilometrů sjezdovek. Na svazích leží v průměru půl metru sněhu. Někde je jeho vrstva nižší, jinde se blíží až k metru. „Uvidíme, co s podmínkami udělá očekávaná obleva. Výrazněji se má oteplit už v pátek a v sobotu by mělo být i na Lipně až 12 stupňů nad nulou. Pak by se snad mělo ochladit a v noci mrznout, což by nám umožnilo zasněžování," řekl Jiří Gruntorád ze Skiareálu Lipno.

Podobné podmínky jsou také na Hochfichtu. Do střediska, které leží na česko-rakouské hranici, míří denně stovky českých lyžařů. Hochficht nyní nabízí lyžování na 19 kilometrech sjezdovek, na nich je 50 až 90 centimetrů sněhu. „Počasí nám v posledních dnech vůbec nepřálo, ale naštěstí jsme si za lednových mrazivých nocí vyrobili dostatek technického sněhu, díky kterému nyní přežíváme. Otevřeno máme 19 kilometrů sjezdovek a v provozu jsou všechny lanovky a vleky. Od příštího týdne má podle předpovědi začít mrznout, a to nám umožní zapnout sněžná děla, která jsou pro nás tuto zimu životně důležitá," řekl ředitel Hochfichtu Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Hochficht

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech zůstávají v provozu, i když sněhu ubývá  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.