Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Tábor připraví na olympiádě dětí a mládeže sportovní aktivity pro širokou veřejnost

Město Tábor připraví v době letní olympiády dětí a mládeže pro zájemce doprovodný program, kdy si především děti budou moci vyzkoušet řadu sportů. Město kvůli tomu vyčlení místo u nádrže Jordán.

Celorepubliková olympiáda dětí a mládeže se uskuteční od 23. do 27. června. Většina soutěží se bude konat v Českých Budějovicích, ale Tábor bude dalším místem, kde se bude závodit.

"Doprovodný program chystají v Českých Budějovicích a my jsme nechtěli zůstat pozadu. Nazvali jsme to olympijská zóna na nábřeží Jordánu, což je místo, pro které plánujeme dlouhodobé oživení a nyní se jedná o takovou první vlaštovku. Připravujeme tam sportovní aktivity, na něž chceme pozvat především děti z mateřských a základních škol," řekla táborská místostarosta Lenka Horejsková (Společně pro Tábor).

Návštěvníci si u Jordánu budou moci vyzkoušet například chůzi na laně, basketbalové a fotbalové dovednosti, také uvidí ukázky sportovního tance. Zóna bude otevřena pro veřejnost 25. a 26. června vždy od 9 do 17 hodin. "V loděnici zase bude připravený veslařský trenažér, na kterém si děti také budou moci vyzkoušet své schopnosti," řekla Horejsková.

V Táboře se uskuteční soutěže olympiády dětí a mládeže v basketbalu, volejbalu a budou tam i závody na horských kolech, kdy účastníci pojedu po trati pro cyklokrosové mistrovství světa. Kromě toho se na Táborsku uskuteční v Sezimově Ústí zápasy v házené a v Chýnově a v Soběslavi ve florbalu.

Na olympiádě dětí a mládeže, kterou pořádá Jihočeský kraj, se představí 3500 sportovců věku od 12 do 17 let. Utkají se ve 20 letních sportech včetně například jachtingu a softbalu. Odehrávat se bude na 32 sportovištích v Českých Budějovicích, Hluboké nad Vltavou a Táboře a v jejich okolí.

Slavnostní zahájení na českobudějovické náplavce u Vltavy by mělo sledovat 30 tisíc lidí. Zúčastnit by se jej měli i prezident republiky Petr Pavel a předseda vlády Petr Fiala (ODS). Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských výprav, která se koná od roku 2003.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Souček

Štítky ČR, správa, sporty, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor připraví na olympiádě dětí a mládeže sportovní aktivity pro širokou veřejnost  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.