Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Jsem neskutečně zklamaný, ale svět se nezboří, sezona bude dlouhá, říká po zápase František Straka

I když trenérovi Františku Strakovi obnovená premiéra na lavičce českobudějovických fotbalistů nevyšla a v utkání 3. ligového kola musel kvůli nepovedenému úvodnímu dějství skousnout porážku 1:3 s Pardubicemi, zůstával bojovně naladěn. Šestašedesátiletý bývalý reprezentant věří, že když Dynamo naváže na zlepšený výkon z druhé půle, zvedne se a začne získávat body. Jeho asistentem nakonec nebude někdejší kapitán národního mužstva Jiří Němec.

Straka převzal mužstvo na začátku týdne poté, co vedení klubu po porážkách 0:2 s Olomoucí a 0:4 na Slavii v úvodních dvou kolech odvolalo trenérskou dvojici Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. „Během prvních čtyř dnů, co jsme byli spolu, jsem se snažil mančaft probudit a dát mu energii. Po dnešním zápase jsem neskutečně zklamaný. Ale svět se nezboří a asi to tak mělo být. Jdeme dál a sezona bude ještě dlouhá," řekl na tiskové konferenci František Straka.

Jeho noví svěřenci si zápas s Pardubicemi prohráli v úvodních 23 minutách, kdy inkasovali tři laciné branky. „To, co jsme předváděli v prvním poločase, nemělo s fotbalem nic společného. Nevím, čím to je. Možná to bylo tím, že kluci strašně moc chtěli. O přestávce jsme si k tomu v kabině něco řekli. Apeloval jsem na hráče, aby si každý z nich uvědomil, co předvedl," uvedl Straka.

Po změně stran Dynamo výrazně přidalo, mělo chvílemi drtivou převahu, ale dokázalo jen snížit na 1:3. „Určitě jsme mohli získat aspoň bodík, šancí jsme na to měli dost. Druhý poločas nám ukázal, že se to dá. Že pokud takto budeme pokračovat i v dalších zápasech, zvedne se to," věřil Straka, který se vrátil do české ligy po téměř pěti letech.

„Přišel jsem k týmu, který měl nula bodů a zatím pořád máme nula bodů. Ale věřím, že půjdeme nahoru. Ve druhé půli se osvědčilo, že jsem změnil rozestavení na 3-5-2, s čímž jsem si několik dní v hlavě pohrával," doplnil českobudějovický rodák.

V zápase vedl tým s trenérem brankářů Pavlem Kučerou a také někdejším hráčem Dynama Stanislavem Rožboudem. Definitivní podobu realizačního týmu teprve tvoří. Před pár dny nakonec odmítl funkci asistenta někdejší kapitán národního mužstva Jiří Němec a předtím nabídku nepřijal ani bývalý klubový asistent Kladrubský.

„Jsem rád, že nám vypomohl Sláva (Rožboud), který má v klubu na starosti mládež. Nechtějte ale teď po mně vědět, jak bude realizační tým vypadat. Některé kluky jsem oslovil, ale nechci to dál komentovat. S Pavlem Kučerou děláme, co můžeme," dodal Straka, který již vedl Jihočechy v sezoně 2007/08.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením SK Dynamo České Budějovice

Štítky Sport, fotbal, první, 3. kolo, České Budějovice, Pardubice, Straka, FOTO, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsem neskutečně zklamaný, ale svět se nezboří, sezona bude dlouhá, říká po zápase František Straka  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.