Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Novým Strakovým asistentem u fotbalistů Českých Budějovic je Miroslav Jirkal

Novým asistentem trenéra Františka Straky u českobudějovických fotbalistů se stal Miroslav Jirkal, osmašedesátiletý bývalý brankář a pozorovatel u reprezentace. Jirkal je stejně jako Straka rodákem z Českých Budějovic a právě v Dynamu, jemuž v ligové tabulce patří poslední místo, jeho trenérská kariéra před 30 lety začala. Jihočeši o novém členovi realizačního týmu informovali na webu.

Straka na konci července nahradil Jiřího Lercha, jehož klubové vedení odvolalo po pouhých dvou kolech ligové sezony. V prvním zápase Strakovi svěřenci podlehli 1:3 Pardubicím a bilance Dynama je po třech zápasech nula bodů a skóre 1:9. Do pozice asistenta měl původně přijít bývalý kapitán české reprezentace Jiří Němec, který však nabídku odmítl. Strakovi nakonec bude vypomáhat Jirkal.

V české lize působil jako asistent nebo trenér brankářů už dříve v Dynamu, Brně a Slavii i Spartě. Dělal také analytika a pozorovatele týmů soupeře v Liberci, obou pražských "S" a v současné době také v českém národním mužstvu. U reprezentace zůstane.

"Míra je špičkový odborník, má mnoho zkušeností a je velmi pracovitý. Já jsem osobně za to rád, že bude působit v Dynamu, protože bude mít ještě větší přehled o hráčích v lize. Jsem rád, že jsme se s klubem domluvili, že bude uvolňován v reprezentačních přestávkách pro potřeby národního týmu," uvedl trenér české reprezentace Ivan Hašek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením SK Dynamo České Budějovice

Štítky Sport, fotbal, první, České Budějovice, Jirkal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým Strakovým asistentem u fotbalistů Českých Budějovic je Miroslav Jirkal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.