Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Arnošt Petráček získal bronz na paralympiádě, česká výprava odváží osm medailí

Arnošt Petráček vybojoval na paralympijských hrách v Paříži bronzovou medaili v závodě na 50 metrů znak, čímž navázal na své předchozí úspěchy z Ria a Tokia. Česká výprava zakončila hry s celkovým ziskem osmi medailí, přičemž Petráčkův výkon patří k největším úspěchům letošních her.

Arnošt Petráček, dvojnásobný mistr světa v plavání, si z paralympijských her v Paříži odváží bronzovou medaili za závod na 50 metrů znak. Český plavec zaostal za vítězným Romanem Ždanovem z Ruska o 1,66 sekundy, druhý Ángelem Camachem z Mexika byl rychlejší o 1,3 sekundy. Tento výsledek navazuje na Petráčkovy předchozí úspěchy, kdy v Riu de Janeiru získal zlato a v Tokiu stříbro.

Úspěch české výpravy v Paříži čítá celkem osm medailí – jedna zlatá, čtyři stříbrné a tři bronzové. Je to stejný počet, jaký získala na hrách v Tokiu před třemi lety. Tehdy byly součástí bilance dvě zlaté medaile.

Další medailová umístění přidali plavec David Kratochvíl, který vybojoval kompletní sadu, a stolní tenista Jiří Suchánek se stříbrem. Lukostřelci David Drahonínský a Šárka Pultar Musilová získali stříbro v soutěži smíšených týmů. Musilová si stříbrnou medaili odnesla i z individuální soutěže, kde na třetí příčce skončila její krajanka Tereza Brandtlová.

Závěrečný soutěžní den přinesl českým sportovcům další výborné výsledky. Pavlína Vejvodová a Jindřich Mašín, závodníci na tricyklech, si v silničním závodě zajistili umístění v první desítce. Vejvodová, která závodí v kategorii spasticky postižených sportovců, obsadila páté místo, tři dny po nešťastném čtvrtém místě v časovce. Mašín se oproti své jízdě na čas posunul o dvě příčky a skončil sedmý. Oba závodili ve sloučené kategorii T1-T2.

Paralympijské hry v Paříži se tak pro českou výpravu nesou v duchu velkého úspěchu a silných výkonů, které přinesly důstojné pokračování v úspěšné historii českého paralympijského sportu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Štítky paralympiáda, Arnošt Petráček, medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arnošt Petráček získal bronz na paralympiádě, česká výprava odváží osm medailí  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.