Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Motor doma zvítězil nad Kladnem s čistým kontem

Motor na domácím ledě přivítal kladenské Rytíře a chtěl ukončit sérii pěti proher v řadě. V první třetině otevřel brzkým gólem skóre Filip Přikryl. Dvoubrankový náskok zajistil kapitán Milan Gulaš , když se prosadil při přesilové hře. Vítězství 3:0 pečetil do prázdné brány opět Milan Gulaš, a Motor si tak připisuje tři body a opustil poslední příčku v tabulce.

Motoru v zápase s Kladnem postrádal Branta Harrise, který stále doléčuje své zranění. Chyběl i útočník Jan Ordoš, také z důvodu zranění, jinak měl trenér Ladislav Čihák k dispozici kompletní kádr.

Tento úvod čekal málokdo, Motor se hned po začátku utkání usídlil v pásmu soupeře. Kotouč měl v moci Štencel, objel hostující branku, předložil kotouč před bránu, kde stál Filip Přikryl a kotouč uklidil do sítě. 1:0 pro Motor. Motor ve své aktivitě nepolevil a vytvořil si souvislý tlak, ale z toho nic nevytěžil. Výborně si počínal Cibulka, který předložil kotouč před bránu, kde stál Olesen, ale na poslední chvíli ho o puk obral hostující obránce. Kladno si velmi těžce dostávalo do příležitostí, když si nějaké vytvořilo, gólman Klouček si připsal jisté zákroky a střely kontroloval. Toman předložil do skvělé šance puk Kovařčíkovi, který se řítil sám na brankáře Lukeše, ale nedokázal ho překonat. Výbornou individuální akcí se prezentoval Matěj Kašlík, skvěle přešel přes obránce Kladna, následné zakončení ale skončilo na boční síti. Motoru se naskytla možnost početní výhody, největší šanci si vytvořil Adam Kubík, který pálil od modré čáry, ale Štěpán Lukeš si s touto střelou poradil. Ve skvělé šanci se ocitl Martin Beránek, který dostal výbornou nahrávku od Filipa Přikryla, ale jeho střelu skvělým zákrokem lapil kladenský Lukeš. V dobré příležitosti se objevil hostující Procházka, když z pravé strany jel na branku Kloučka, ale branku přestřelil. V 14. minutě mělo Kladno k dispozici početní převahu, ale Motor si počínal skvěle v obranné fázi a soupeři nedovolil skórovat. Následovala druhá přesilová hra Motoru v první části, všechny šance ale zlikvidoval Lukeš. Víc se toho v 1. třetině neudálo a hokejisté Motoru šli do kabin s vedením 1:0.

Do druhé třetiny vstoupil Motor opět jako aktivnější tým. Hned záhy střelou od modré čáry prověřil Kloučka hostující Šenkeřík. Střelu ale Klouček chytil do lapačky.Přikryl připravil kotouč pro Reillyho, který neváhal, napřáhl, ale střelou na zadní tyč si na hostujícího gólmana nepřišel. Před čtvrtou minutou druhé třetiny nastala Motoru komplikace. Matěj Toman byl vyloučen na 2+2 minuty za hru vysokou holí. Po necelé minutě přesilové hry Martin Procházka vystřelil z levé strany kluziště, ale Klouček byl pozorný. Kladno si v pásmu Motoru sice tlak vytvořilo, ale k žádné vyložené příležitosti to nevedlo. Motor tedy čtyřminutové oslabení zvládl na jedničku s hvězdičkou. V zajímavé příležitosti se ocitl Procházka, v dobré palebné pozici ale jeho střela letěla vedle Kloučkovi svatyně. Před bránou vznikla mela o kotouč. Klouček měl kotouč pod svými betony, Antonín Melka puk dostal až do brány. Rozhodčí nejprve branku považovali za regulérní, po konzultaci s videorozhodčím svůj verdikt změnili a branku neuznali. Motor měl tedy 9 minut před koncem druhé třetiny stále jednogólový náskok. osm minut před koncem prostřední části měl Motor přesilovou hru pět na tři. Běžela poslední minuta přesilové hry. Kubík naservíroval puk kapitánovi Gulašovi na jeho obvyklou pozici, tedy na levý kruh, a svou pověstnou dělovkou překonal hostujícího brankáře. 2:0 pro Motor. Kladno opět pokračovalo ve své nedisciplinovanosti. Motor ale početní výhodu tři minuty před koncem 2. třetiny nezužitkoval. Naopak krátce před koncem oslabení se do šance probil hostující Strnad, jeho střela ale cestu ke gólu nenašla. To byl poslední vážnější moment prostřední části, Motor tak šel do kabin za stavu 2:0.

V úvodu poslední třetiny byli aktivnější kladenští hokejisté. Do šance se zkoušel dostat kapitán Gulaš, ale na poslední chvíli mu to bylo zamezeno kladenskou obranou. Ve čtvrté minutě napřáhl Beránek, jeho střelu ještě tečoval Přikryl, ale střela hostující branku neohrozila. Sám na branku se řítil Kubík, ale Lukeš předvedl skvělý zákrok. Hra se kvůli častějším šarvátkám začala poměrně dost kouskovat. Po vyloučení Kondelíka ve 48. minutě dostalo Kladno možnost početní výhody a zkusit se stavem utkání něco udělat. Hosté ale recept na překonání domácího brankáře nenašli. Motor tak stále vedl o dvě branky. O parádní akci se postaral Nick Olesen. Nejprve si prohodil puk mezi nohama hostujícího obránce, vypálil na zadní tyč, ale orazítkoval břevno. Z úhlu pálil kapitán Gulaš, o dorážku se ještě pokoušel Pech, ale oba pokusy hostující gólman zneškodnil. Kladno si v závěru utkání menší tlak tvořilo, obrana Motoru odolávala. Kladno následně šlo do hry bez brankáře. Milan Doudera ukořistil puk, výborně vysunul Milana Gulaše, a ten kotouč uklidil do prázdné brány. 3:0 pro Motor. Víc se v utkání nestalo a Motor si připisuje tři body.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Banes Motor České Budějovice

Štítky Banes Motor České Budějovice, Rytíři Kladno, hokej, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor doma zvítězil nad Kladnem s čistým kontem  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.