Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Římovský běh pro úsměv

Sportovní zážitky a skvělá zábava ve spojení s charitou. O tom byl 1. ročník benefiční akce „Římovský běh pro úsměv“, který proběhl 19. září v malebné obci na Českobudějovicku.

Věříme, že jsme v Římově nastartovali dlouholetou tradici, která skloubí sport, zábavu s charitativní činností. V prvním ročníku se běželo pro malého Lukáše. Lukáškovi je 11 let, v šesti měsících mu byla diagnostikována DMO - dětská mozková obrna. Od té doby rehabilituje. Již jednou absolvoval rehabilitační cvičení Klim-therapy v lázních Klimkovice. Jde o intenzivní cvičení ve speciálním oblečku, cvičí se 3 hodiny denně. Toto cvičení mu pomohlo a rád by ho absolvoval na podzim znovu. Pojišťovna však tuto léčbu nehradí - čtyři týdny cvičení stojí 47 600 korun.

Na starém fotbalovém hřišti v Římově se na startu seřadilo více než 300 běžců ve čtyřech kategoriích – děti do 5 let s rodiči běžely přes délku fotbalového hřiště, děti do 12 let dva okruhy kolem hřiště a dále byly připraveny terénní tratě na 2 a 6 km.

Bohatý doprovodný program zajistil zábavu na celé odpoledne a tak si přišli na své i „neběžci“. Skákalo se na nafukovacím hradě, jezdilo na koních, dětem i dospělým se na obličejích vykouzlili květiny, motýli, kočičky, berušky, spidermani a další. Své umění předvedla škola taekwondo z Velešína. Samozřejmostí bylo občerstvení s hudbou a ten, kdo se zdržel až do večera, to mohl rozjet na parketu s rockovou kapelou RAIN.

Celá akce proběhla pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly.

Díky štědrosti všech zúčastněných a mnohých sponzorů se nám pro Lukáše podařilo vybrat celou potřebnou částku na jeho rehabilitaci v Klimkovicích.

Obrovské dík patří všem závodníkům, kteří se rozhodli svým během podpořit právě tuto akci, i všem, kteří přispěli na dobrou věc, aniž by běželi. Dále sponzorům, kteří přispěli jak finančně, tak věcnými dary pro vítěze a pro dětskou kategorii, ve které byli odměněni všichni běžci mladší 18 let. V neposlední řadě děkujeme všem dobrovolníkům, kteří do celého odpoledne vložili svůj čas a energii. Každý z Vás, který se prvního ročníku Římovského běhu pro úsměv zúčastnil, přispěl k jeho nádherné atmosféře. Bylo to krásné setkání a těšíme se příští rok na shledanou.

Tisková zpráva

Štítky Římovský běh, úsměv, zábava, okres České Budějovice, Klimkovice, Římov, Jiří Zimola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Římovský běh pro úsměv  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.