Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Dynamo uhrálo v Opavě remízu. Hlavně díky Křížkovi

V posledním podzimním utkání Fotbalové národní ligy uhráli hráči budějckého Dynama remízu na půdě Opavy. Líbivý zápas nabídl čtyři góly. Jihočeši dokázali v závěru smazat dvoubrankovou ztrátu.

Do zápasu vstoupili Jihočeši se dvěma útočníky výtečně. Hned v 6. minutě našel Roman Wermke ve vápně kapitána Petra Benáta, kterého ale v gólovce vychytal domácí gólman. Brankář Dynama Zdeněk Křížek se poprvé ukázal ve 14. minutě, kdy lapil skvělým zákrokem pokus Nemanji Kuzmanoviče. O 11 minut později ale už Křížek musel lovit míč ze sítě, když Dominik Simerský na hranici šestnáctky chytře zakončil podél hostujícího brankáře – 1:0.

I v dalších minutách první půle se hrál svižný fotbal. Za hosty byli vidět hlavně Benát s Wermkem. Po několika náznacích se dostali Jihočeši před branku ve 38. minutě, ale centr kapitána Dynama obrana Opavy odvrátila. Dvě minuty před koncem poločasu zahrozili domácí. Po centru Zdeňka Pospěcha střílel Radim Grussman. Jeho tečovaný pokus skončil vedle a byl z toho roh. Po dalším centru do vápna se dokázal prosadit Jan Žídek a naštěstí pro Jihočechy orazítkoval jen břevno.

Křížek se znovu ukázal po změně stran v 55. minutě. Po souhře Grussmana s Kuzmanovičem si na zadní tyči našel prostor Jan Schaffartzik a jeho gólovku dokázal gólman Dynama vyrazit. Za dalších 10 minut mohl vyrovnat Milan Jurdík. I on ale nechal vyniknout brankáře soupeře. Jihočeši se zlepšili v pohybu a v dalších minutách svého soupeře tlačili. Asi největší šanci na vyrovnání pak znovu odmítl Jurdík, který vůbec netrefil branku.

A to Opava potrestala. V 75. minutě se na zadní tyči chytrou střelou podél Křížka prosadil aktivní Nemanja Kuzmanovič – 2:0. Netrvalo ale dlouho a Budějce byly zpátky ve hře. Třetí velkou šancí již Milan Jurdík nepohrdl. Po rychlém protiútoku se trefil přesně k tyči – 2:1. Před zraky necelých 1 500 diváků se hrál i v závěru celkem líbivý zápas. A pro Jihočechy i s gólovou příchutí.

V 87. minutě si po dalším průniku po lajně vyskočil na následný centr stoper Tomáš Hájovský, který hlavou umístil balon přesně k tyči – 2:2. Brzy poté nahradil Tomáš Mrázek střelce druhé branky Kuzmanoviče a hned se mohl zapsat mezi střelce. V 90. minutě ho ale vychytal dalším skvělým zákrokem Křížek. Dynamo tak uhrálo na půdě osmé Opavy bod a je na 10. místě.

SFC Opava – SK Dynamo České Budějovice 2:2 (1:0)

Branky: 25. Simerský, 75. Kuzmanovič – 79. Jurdík, 87. Hájovský. Rozhodčí: Kocourek – Fišer, Myška. ŽK: 1:3. Diváci: 1 419.

SFC Opava: Květon – Zd. Pospěch, Simerský, Dvorník, Hrabina – Horka (87. Jursa), Žídek – Grussmann (71. Jurečka), Kuzmanovič (87. Mrázek), Schaffartzik – Zb. Pospěch

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Karafiát, Novák, Hájovský, Vaněk – Wermke (90. Bálek), Benát, Řezáč (90. Hric), Pešek – Linhart (73. Funda), Jurdík 

Štítky fotbal, Dynamo, Opava, remíza, SFC Opava, HC Dynamo Pardubice, Zdeněk Křížek, SK Dynamo České Budějovice, Nemanja Kuzmanović, Milan Jurdík, 2. česká fotbalová liga, Dominik Simerský, Zdeněk Pospěch, Tomáš Hájovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo uhrálo v Opavě remízu. Hlavně díky Křížkovi  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.