Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Příprava Táborska má směřovat ke zlepšení v tabulce

V pondělí tradičně přivítal hráče prvního týmu FC MAS Táborsko na prahu náročné zimní fotbalové přípravy většinový vlastník Jiří Smrž. „Hráčům přeji štěstí a zdraví v novém roce. Všichni víme, že na podzim jsme naše cíle nesplnili, proto jsou cíle jasné: posunut se do horních pater tabulky, hrát znovu o špičku druhé ligy a předvádět pohlednější fotbal,“ předestřel plány Jiří Smrž. Ten je názoru, že sportovní výsledky jsou úzce provázány s ekonomikou klubu.

A-tým Táborska je po podzimu Fotbalové národní ligy v tabulce na 7. místě. V jarní části se chce po všech stránkách zlepšit. Radikální změny v kádru ale čekat nejdou. Určité rošády však přesto nastanou. V dresu Táborska už nebudou nastupovat útočníci Miloslav Strnad (zájem o něho má Vyšehrad), Miroslav Slepička a obránce Václav Kotrba. Naopak v přípravě s Táborskem bude pokračovat obránce Jakub Navrátil, který v klubu působil už na podzim.

Po zranění ramene a přibližně čtyřměsíční vynucené pauze se do známého prostředí vrací krajní hráč SK Slavia Praha Luboš Tusjak. V Táborsku bude zřejmě hostovat. „O tohoto hráče jsme dlouhodobě stáli a už během podzimu, kdy byl hráč po operaci, jsme se s vedením SK Slavia Praha a agenturou, která Luboše zastupuje, dohodli na podmínkách přestupu hráče na jih Čech. Přestup se však vzhledem ke změně majetkové struktury v pražské Slavii během podzimní části nekonal,“ blíže specifikoval výkonný ředitel klubu Tomáš Samec. 

Táborsko potřebuje posílit také ofenzivu. Na zkoušku proto přicházejí mladé střelecké pušky: dvacetiletý Jan Silný z FC Viktoria Otrokovice, který v „moravskoslezské“ třetí lize nasázel tucet branek, a devatenáctiletý štírek ze Sparty Praha David Surmaj. Do přípravy s A-týmem se zapojí i devatenáctiletý talentovaný záložník a odchovanec klubu Marek Novák, který dosud působil v třetiligovém B-týmu.  

Každá zimní příprava má svá tvrdá pravidla. Vesměs se jedná o náročnou fyzickou dřinu. „Koncept zimní přípravy zůstává stejný, ale přesto se budeme snažit ji hráčům zpříjemnit, udělat ji trochu jinak, pestřejší, aby nebyla stereotypní,“ uvedl trenér A-týmu FCT Petr Frňka. Ten si je vědom, že během zimní přípravy hráči přicházejí na testy a také mohou brzy odejít. „Zatím k nám nepřichází žádný nový hráč, který by byl už podepsaný. V principu potřebujeme útočníka, krajní hráče, popřípadě defenzivního záložníka a krajního obránce,“ dodal Petr Frňka.

Hned v sobotu 9. ledna se Táborsko vypraví do Prahy k prvnímu utkání zimního Tipsport Cupu. Soupeřem bude na vyšehradské umělce od 11 hodin prvoligový celek Bohemians Praha 1905. 

Autoři

Štítky okres Tábor, Jiří Smrž, podzim, FC MAS Táborsko, SK Slavia Praha, Luboš Tusjak, Petr Frňka, 2. česká fotbalová liga, Miloslav Strnad, Miroslav Slepička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příprava Táborska má směřovat ke zlepšení v tabulce  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.