Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dynamo zničilo v přípravě Krumlov pěti góly

Začátek fotbalového jara se blíží také českobudějovickému Dynamu, které na Střeleckém ostrově změřilo síly s divizním Českým Krumlovem. Soupeř z Krumlova se v prvním poločase držel a po 45 minutách měl manko pouze jedné branky, ale v druhém poločase již začaly hostům docházet síly. České Budějovice tak přidaly další čtyři góly, Krumlov jediný a díky tomu se zrodilo vítězství domácích v poměru 5:1.

Předposlední prověrku před startem jarní části Fotbalové národní ligy začali domácí šancí Peška. Ten si ve dvacáté minutě navedl míč na střed a pěknou střelou minul Trnkovu branku pouze o pár decimetrů. O minutu později přišla další příležitost. Jurdík prostrčil balon na Čavoše, ten posunul na Mareše, který se řítil z pravé strany na hostující branku. Ale i tento pokus skončil mimo. Přesto se Dynamo dostalo do vedení ještě v prvním poločase. Minutu před koncem uvolnil Šimák Peška, ten přihrál za obranu Milanu Jurdíkovi a českobudějovický střelec neměl se zakončením problém.

Ve druhém poločase dokázal domácí mančaft své vedení navýšit. V 58. minutě předskočil Opluštil svého soupeře, poslal centr na Jana Šimáka, který krásným volejem rozvlnil síť za Trnkovými zády. Na domácí straně mohlo být ještě veseleji. České Budějovice přečíslily obranu Krumlova, Vaněk předložil míč Marešovi, který nejprve trefil Trnku a v gól neproměnil ani následnou dorážku do prázdné branky. A tak přišlo snížení. Hostující Jakeš poslal z levé strany míč na Beránka, ten ho posunul na Michala Klivandu a ten ve skluzu dotlačil míč do Křížkovy svatyně. Dvě minuty na to ale vedli domácí opět o dvě branky. Opluštilova rána skončila na tyči. Míč se ale odrazil na velké vápno k Filipu Vaňkovi a jeho střela do protipohybu znamenala, že Trnka musel lovit míč ze své sítě již potřetí. Další gól mohl přidat Čavoš, který si pohrál se dvěma soupeři, postupoval sám na Trnku, ale toho neprostřelil. Přesto Dynamo přidalo ještě čtvrtou branku. Pešek poslal krásný oblouček za obranu, míče se chopil Mareš a v situaci dvou na nikoho vybídl ke skórování Jiřího Fundu, který neměl problém uklidnit míč do prázdné branky. Poté pelášil sám na branku Šimák, ale jeho oblouček skončil mimo tři tyče. Domácím se dokonce podařilo přidat pátou branku. Šimákovu ránu dorazil do branky Tomáš Hájovský. To byla tečka za utkáním, které Dynamo zvládlo celkem bez problémů 5:1.

Poslední přípravný zápas čeká českobudějovické fotbalisty příští sobotu, kdy se utkají s Vlašimí.

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Slavoj Český Krumlov 5:1 (1:0)

Branky: 44. Jurdík, 58. Šimák, 71. Vaněk, 82. Funda, 88. Hájovský – 69. Klivanda. Rozhodčí: Pečenka. Diváci: 200.

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Mareš, Hájovský, Novák (46. Havel), Vaněk – Opluštil, Čavoš – Wermke (46. Funda), Šimák, Pešek – Jurdík (74. Řezáč).

FK Slavoj Český Krumlov: Trnka – Kabele (46. Jakeš), Dudák, Svoboda, Mravec – Persán (76. Kotlár), Wagner (21. Rozkošný, 84. Steinocher), Kroupa, Beránek (74. Peťule) – Carda, Klivanda.

Štítky Český Krumlov, SK Dynamo České Budějovice, Jan Šimák, Střelecký ostrov, Tomáš Hájovský, 2. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo zničilo v přípravě Krumlov pěti góly  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.