Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Táborsko si odvezlo z Prahy tři důležité body

A-tým FC MAS Táborsko přerušil poměrně dlouhou sérii zápasů, v nichž naplno nebodoval. Podařilo se mu to první dubnovou sobotu dopoledne na hřišti Viktorie Žižkov, kde svá domácí utkání hraje Slavoj Vyšehrad. Jihočeši zvítězili zaslouženě 3:2. Týmu stále chybí zraněný Javorek a kvůli kartám nebyl v sestavě stoper Cíferský. Fit není ani rychlík Presl.

Pozitivem bylo, že několik minut už konečně odehrál útočník Linhart, který laboroval se zraněnou patou. Dokonce se tento mladíček hostující ze Slavie dostal v závěru duelu do dvou gólových příležitostí, které bohužel neproměnil. Jednou z velkého úhlu nastřelil tyč. O branky Táborska, které padly v prvním poločasu, se postaraly Aleš Nešický, Elvist Ciku a Aleš Hanzlík.

Za stavu 2:3, který platil čtyřicet minut, domácí toužili po vyrovnání a opouštěli riskantně své obranné pozice. Táborsko toho využívalo k brejkům, které ale nedotáhlo k navýšení skóre a uklidnění situace. Jihočeský tým srdnatým výkonem zvítězil právem. Tři vyšehradské body pro něho znamenají mírný posun v tabulce na 6. místo. Mužstva však mají různý počet odehraných zápasů. V příštím kole Táborsko doma hostí Frýdek-Místek.  

Petr Frňka (trenér FC MAS Táborsko): Vstoupili jsme do utkání s tím, že jsme věděli, jak bude soupeř hrát - souboje, odražené míče, centry do vápna. Bylo to nepříjemné. Přesto jsme se po akci z pravé strany dostali Nešickým do vedení a měli jsme další závary. Pak jsme se bohužel dostali na chvíli vinou soupeřových standardních situací pod tlak. Vyšehrad nás přikoval před naši šestnáctku. Jeho hra začala nabírat na obrátkách. A po naší chybě srovnal na 1:1. Vyšehrad hrál agresivně a dělal nám starosti. Po půlhodině jsme z taktických důvodů střídali. Na hřiště přišel Kočí a získali jsme zpátky střed hřiště, o což v utkání hodně šlo. Byli jsme zpátky ve hře a vstřelili jsme do poločasu dvě hezké branky, zvláště ta Hanzlíkova byla výstavní. Do kabin jsme šli s vedením 3:1. Čekali jsme po přestávce, že do toho soupeř vlétne, což se potvrdilo. Brzy snížil na 2:3. My jsme se snažili neudělat další chybu a dostávali jsme se do brejků, které jsme měli proměnit. Šancí na další gól jsme měli dost. Po zákroku na Cikua měla přijít červená pro domácí, ale místo toho byl pískán faul našeho hráče. Nakonec jsme utkání zvládli a připsali si důležité vítězství. Naši kluci projevili velké odhodlání a charakter. Tři body jsme získali naprosto zaslouženě. 

FK Slavoj Vyšehrad - FC MAS Táborsko 2:3 (1:3)

Branky: 30. Soldát, 53. Vyhnal - 6. Nešický, 42. Ciku, 45. Hanzlík. ŽK: 1:2 (Strnad - Ciku, Toma). Rozhodčí: Adámková - Kříž, Peřina.

FK Slavoj Vyšehrad: Štěpanovský - Tusjak, Matějka (81. Šindelář), Soldát, Prosek - Drobílek, Volešák, Smolák (46. Strnad), Mareš - Vyhnal, Madej (71. Mysliveček). Trenér Jiří Novotný.

FC MAS Táborsko: Toma - Sladký, Běloušek, Mráz (55. Valenta), Hanzlík - Kučera - P. Pilík, Džafič (84. Linhart), Nešický, Ciku - Froněk (33. Kočí). Trenér Petr Frňka.

Autoři

Štítky okres Tábor, SK Slavia Praha, FC Slavoj Vyšehrad, FK Viktoria Žižkov, Aleš Hanzlík, Javorek, Aleš Nešický, FC MAS Táborsko, Petr Frňka, Vyšehrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko si odvezlo z Prahy tři důležité body  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.