Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

V Třinci přišla první jarní porážka Táborska venku

V pondělní dohrávce 25. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže neuspěl A-tým FC MAS Táborsko na hřišti Třince a odešel poražen 0:2 po brankách Čelůstky a Janoščína. Domácí přidali druhý gól osm minut před koncem.

Táborsko na jaře až dosud vozilo z půdy soupeřů remízy, toto je první venkovní porážka v roce 2016. Jihočeši se nicméně stále výsledkově trápí, na jaře mají na svém kontě jedinou výhru. Na severu Moravy hráli s torzem hráčů, lavice byla plná mladíků, v sestavě chyběli Javorek (zranění), Traoré, Presl a Hanzlík (karty).

Třinečtí stále ještě nebyli zachráněni, a tak do zápasu dali všechny síly. Jihočechům nelze upřít snahu v poli, ale ofenziva je málo třaskavá a málo nebezpečná. V příštím utkání přivítá Táborsko doma Znojmo, které bojuje o postup do první ligy. 

„Zápas rozhodla naše první inkasovaná branka po standardní situaci, kdy nám protihráč uklidil míč do sítě na malém vápně placírkou. Udělali jsme obrovskou chybu. Jinak měl zápas ráz předchozích našich vystoupení. Byli jsme lepší na míči, ale směrem do šestnáctky neúčelní. V poslední čtvrtině hřiště hrajeme málo odvážně, málo chodíme do vápna, nedostáváme se do zakončení. Až na některé závary jsme si nedokázali vytvořit zásadnější brankovou příležitost. To je směrem dopředu strašně málo. Druhý poločas měl podobný obraz, my jsme hru více otevřeli, přičemž domácí chodili do brejků a jeden proměnili,“ komentoval kouč Táborska Petr Frňka. 

Autoři | Foto Karolína Kabíčková

Štítky okres Tábor, HC Oceláři Třinec, FC MAS Táborsko, Orli Znojmo, Morava, Javorek, Petr Frňka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Třinci přišla první jarní porážka Táborska venku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.