Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dovolená skončila. Fotbalisté Dynama se hlásili na startu letní přípravy

Tři týdny si užívali zaslouženého volna, po kterém se fotbalisté Dynama opět hlásili svému trenérovi Davidu Horejšovi na začátku letní přípravy. Ta bude trvat sedm týdnů. Po ní nastoupí do prvního kola Fotbalové národní ligy proti Třinci.

Na začátku přípravy se hlásilo trenérovi Horejšovi 23 hráčů, když chyběl nemocný Milan Jurdík. Jeho další působení v černobílém dresu ještě není jasné. O jeho přestupu se nyní jedná se Spartou. Pokračovat by měli i další sparťanští mladíci Jakub Pešek a Patrik Čavoš. Novou tváří byl zkušený obránce Ondřej Šourek. „Měl by splňovat naše parametry na zkušeného a kvalitního stopera,“ sdělil Horejš.

Dalšími novými tvářemi jsou záložníci Peter Mazan a Adrián Čermák ze Skalice. Ti jsou v Českých Budějovicích na zkoušce ze Skalice na doporučení hráčského manažera Miroslava Filipka. „Jsou to zkušení fotbalisté a uvidíme, jak se adaptují na místní podmínky. Ozkoušíme si je v přípravných zápasech,“ vysvětluje českobudějovický kouč. Dalším testovaným hráčem je plzeňský útočník Daniel Černý. Připojili se také dva hráči z dorostu. Jsou jimi obránce Daniel Frnoch a středopolař Rostislav Tomek.

Na srazu se neobjevil Jan Šimák. „Probíhají s ním jednání o podmínkách nové smlouvy. My o jeho služby nadále stojíme, ale uvidí se, jestli se s ním dohodneme, nebo ne,“ objasnil situaci kolem Šimáka Horejš.

Celou přípravu absolvuje Dynamo v domácích podmínkách. Zpestření přijde v podobě teambuildingu, kdy si mančaft vyrazí na rafty na Vltavu. První přípravné utkání čeká Dynamo již tuto středu, kdy od 17 hodin sehraje v Nové Včelnici duel se Znojmem. Poté se střetne například se Spartou, Duklou nebo juniorkou Slavie.

Seznam hráčů na začátku přípravy:

Brankáři: Zdeněk Křížek, Kamil Hajdušek, Lukáš Coufal.
Obránci: Michal Klesa, Michal Řezáč, Pavel Novák, Jakub Hric, Lukáš Havel, Ondřej Šourek, Daniel Frnoch, Filip Vaněk, Jiří Funda.
Záložníci: Jakub Pešek, Peter Mazan, Jan Hála, Petr Benát, Rostislav Tomek, Adrián Tomek, Patrik Čavoš, Jindřich Kadula, Roman Wermke.
Útočníci: Richard Kalod, Daniel Černý, Milan Jurdík.

Plán letní přípravy:
  • 22. června: SK Dynamo České Budějovice – 1. SC Znojmo FK (17:00 Nová Včelnice),
  • 29. června: AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice (14:30 Praha – TCM Strahov),
  • 2. července: FK Dukla Praha – SK Dynamo České Budějovice (11:00 Praha – Černošice),
  • 5. července: SK Dynamo České Budějovice – ČAFH (17:00 SCM Složiště),
  • 9. července: SK Dynamo České Budějovice – SK Slavia Praha U21 (10:30 Kamenice nad Lipou),
  • 16. července: FK Viktoria Žižkov – SK Dynamo České Budějovice (11:00 Praha),
  • 23. července: FC Vysočina Jihlava – SK Dynamo České Budějovice (17:00 Jihlava),
  • 30. července: 1. kolo MOL Cupu,
  • 6. srpna: 1. kolo FNL (Třinec – Dynamo).

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, AC Sparta Praha, Třinec, 2. česká fotbalová liga, Jakub Pešek, Milan Jurdík, Patrik Čavoš, Ondřej Šourek, Peter Mazan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dovolená skončila. Fotbalisté Dynama se hlásili na startu letní přípravy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.