Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Šlágr kola se Dynamu nezdařil. Po boji na Baníku padlo

Byl to jednoznačný šlágr kola, ale kvůli výtržnostem ostravských fanoušků z duelu s Opavou se hrál před prázdnými tribunami. Souboj o první místo ale přesto zvládli lépe domácí. Ti se dostali do vedení už v prvním poločase, ale za Dynamo vyrovnal Benát. Ve druhém poločase ale Baník skóroval dvakrát a českobudějovičtí fotbalisté pouze jednou. Jihočeši tak po velkém boji padli 2:3.

Začátek zápasu byl vyrovnaný a bez vážnějších šancí. První přišla ve čtrnácté minutě, kdy ve vápně sklepl Kalod balon Benátovi, který z dobré pozice pálil těsně mimo. O dvě minuty později šli domácí do vedení. Centr do vápna se odrazil od Mondeka k Ľubomíru Urgelovi, který tvrdou ranou k tyči prostřelil Křížka. Ostrava od té doby přebrala otěže a byla lepším týmem. Ve 25. minutě ztratil na útočné polovině míč Benát a založil tak protiútok Baníku. Vše zakončoval opět agilní Urgela, ale tentokrát jeho střela proletěla těsně kolem tyče. Pět minut před koncem první půle ale bylo srovnáno. Petr Benát dostal míč na hranici velkého vápna a krásnou střelou pod břevno vyrovnal na 1:1.

V úvodu druhého poločasu se hrálo především ve středu hřiště, ale v 56. minutě šli domácí fotbalisté do vedení. Hlinkovu střelu vyrazil Křížek před sebe a nehlídaný Karol Mondek doklepl míč za jeho záda. Další příležitost přišla v 71. minutě a byla to opět šance Slezanů. De Azevedo vypálil tvrdý projektil, ale Křížek se vytáhl s ještě lepším zákrokem. Pět minut na to šli Ostravští do dvougólového vedení. Martin Sus vnikl z pravé strany do vápna Dynama a tvrdou ranou pod horní tyč nedal Křížkovi šanci. Blížil se závěr zápasu a České Budějovice se dostávaly do tlaku. Táborský se po Fundově centru opřel z první do balonu a jen o pár centimetrů minul hostující branku. Uplynulo pouze pár vteřin a obrovskou příležitost měl střídající Pešek, kterého vybídl ke skórování patičkou Benát. Jenže jeho střela na zadní tyč se do branky o kousek nevešla. Jihočechům se přesto podařilo snížit. Ivo Táborský si naběhl na dlouhý pas Benáta a propálil gólmana Vaška. Závěr zápasu už si Baník pohlídal a ve šlágru kola zvítězil nad Dynamem 3:2.

Další utkání čeká na České Budějovice už ve středu 5. října. Od 17 hodin přivítají na Střeleckém ostrově Opavu.

FC Baník Ostrava – SK Dynamo České Budějovice 3:2 (1:1)

Branky: 16. Urgela, 56. Mondek, 76. Sus – 40. Benát, 85. Táborský. ŽK: 2:1 (Hučko, Mondek - Čermák). Diváci: 0. Rozhodčí: Váňa – Matějček, Vít.

FC Baník Ostrava: Vašek – Sus, Pokorný, Zápotočný, Hučko – Hlinka, Nerad (88. Mešaninov) – Mondek (90+2 Lupták), Mičola (63. de Azevedo), Stáňa – Urgela. Trenér Vlastimil Petržela.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čavoš, Čermák (77. Pešek) – Kadula (35. Wermke), Benát, Táborský – Kalod. Trenér David Horejš.

Autoři

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Baník Ostrava, Petr Benát, SFC Opava, Karol Mondek, Ivo Táborský, Martin Sus, Vlastimil Petržela, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šlágr kola se Dynamu nezdařil. Po boji na Baníku padlo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.