Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fotbalisté Dynama porazili Třinec a sezonu končí na pátém místě

Sezona 2016/2017 Fortuna národní ligy je minulostí. Českobudějovické Dynamo uzavřelo nepříliš vydařenou jarní část jedinou domácí výhrou nad Třincem a výsledkem 3:0 si pojistilo konečnou pátou příčku tabulky.

Když Křížek skočil jako tygr v 5. minutě pod nohy Hoška, rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Šumbera, budějcký gólman ale jeho nadzemní ránu k levé tyči vyrazil. Nedlouho poté udeřilo na opačné straně hřiště. Po ruce jednoho z hostů zahrával Jiří Kladrubský přímý kop a povedenou střelou přes zeď zpoza šestnáctky poslal Dynamo do vedení.

Slibnou možnost vstřelit další gól měli černo-bílí v 17. minutě. Přetažený centr z pravé strany vrátil před bránu Pešek, kde Benát nejprve napálil připraveného Palečka a poté orazítkoval tyčku. Obrovskou šanci k navýšení skóre zahodil ve 40. minutě Táborský, když hlavou z malého vápna trefil pouze třineckého brankáře.

Sérii vyložených gólovek Dynama uzavřely okamžiky ve 41. minutě. Po faulu Palečka na Táborského byla odpískána druhá penalta, tentokrát slibnou výhodu dostali Jihočeši. Jenže Kladrubský mířil do středu brány, kde si počkal Paleček a míč zalehl. Zatímco Třinec měl v úvodní půli optickou převahu, České Budějovice vedly těsně 1:0.

Třinec ve své aktivitě nepolevil a ve druhé půli mohl zvrátit výsledek na svou stranu. V 58. minutě netrefil branku Hošek, zanedlouho si obdobně v dobré pozici počínal Šumbera. Neuznaný gól Kladrubského v 71. minutě nemusel domácí celek mrzet. Vzápětí rozběhl akci po pravém křídle Benát, se štěstím nahrál Táborskému, který balon vrátil do středu hřiště střídajícímu Lukáši Matějkovi a ten se nezmýlil. Konečný výsledek určilo Dynamo v 84. minutě, když svůj sólový výlet proměnil Ivo Táborský – 3:0.

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): „Jsem rád, že konečně můžu zápas hodnotit s úsměvem. Se sezonou jsme se chtěli rozloučit důstojně, a to se povedlo. Trápí nás marodka, museli jsme se obejít bez pěti hráčů užšího kádru. Kluci k utkání přistoupili perfektně. Klíčovým momentem byla penalta, kterou Křížek chytil. Nakonec jsme dali gól na 1:0 a mohli poločas zakončit úplně jiným výsledkem. Dohrávali bychom zápas v klidu, ale další góly jsme nedali. Třinec se pořád rval o body. Sezonu jsme nakonec zvládli, za což jsem klukům poděkoval. Dnešní vítězství je ten nejhezčí dárek, který jsem ke čtyřicátinám dostal.“

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): „Udělali jsme školácké chyby, které rozhodly. Jediný obrat, který mohl přijít, byl za stavu 1:0, kdy Hošek netrefil z přetaženého míče prázdnou branku. Stejně tak měl svou šanci ve druhé půli proměnit Šumbera. Domácí si vítězství zasloužili, Paleček navíc několik jejich šancí chytil. Jenže fotbal se hraje na góly – a když je nedáte, nemůžete zápas zvládnout.“

SK Dynamo České Budějovice obsadilo ve Fortuna národní lize 2016/2017 konečné páté místo. Do nejvyšší soutěže se vrací tradiční kluby – Sigma Olomouc a Baník Ostrava. Druhou ligu si po krátké letní pauze zahraje Hradec Králové a Příbram.

SK Dynamo České Budějovice – FK Fotbal Třinec 3:0 (1:0)

Branky: 7. Kladrubský, 72. Matějka, 84. Táborský. ŽK: 1:3 (Křížek – Paleček, Čelůstka, Hošek). Rozhodčí: Rejžek – Kožár, Kubec. Diváci: 414.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Vopat, Šourek, Novák, Kladrubský – Hála (81. Havel), Čavoš – Kadula (68. Matějka), Benát, Pešek – Táborský (85. Kalousek). Trenér David Horejš.

FK Fotbal Třinec: Paleček – Benetka (86. Samiec), Reintam, Čelůstka, Velner – Ižvolt (80. Joukl), Krišto, Motyčka, Janošík – Šumbera, Hošek (68. Vávra). Trenér Jiří Neček.

Konečné pořadí Fortuna národní ligy 2016/2017: 1. Olomouc (69 bodů), 2. Ostrava (64), 3. Opava (63), 4. Vlašim (54), 5. SK DYNAMO (46), 6. Znojmo (41), 7. Žižkov (39), 8. Pardubice (39), 9. Ústí nad Labem (37), 10. Táborsko (36), 11. Varnsdorf (35), 12. Třinec (34), 13. Sokolov (32), 14. Vítkovice (31), 15. Frýdek-Místek (29), 16. Prostějov (12).

Štítky HC Oceláři Třinec, HC Dynamo Pardubice, Ivo Táborský, Jiří Kladrubský, SK Dynamo České Budějovice, FK Fotbal Třinec, Madeta Motor České Budějovice, HC Vítkovice Ridera, David Horejš, FC Baník Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Dynama porazili Třinec a sezonu končí na pátém místě  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.