Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo v poháru nezaváhalo a zaslouženě jde dál

Ve druhém kole MOL Cupu českobudějovičtí fotbalisté uspěli na hřišti třetiligového Litoměřicka. Výhru 2:0 režíroval Peter Grajciar, který první gól dal a druhý připravil Lukáši Havlovi. V sobotu čeká černobílé poslední duel před reprezentační přestávkou na hřišti Pardubic.

Českobudějovická sestava byla podobná té, která před týdnem uspěla v poháru v Jindřichově Hradci. Ze základní sestavy z posledního utkání proti Ústí nastoupili jen Havel, Helešic a Grajciar. Jihočeši na soupeře vlétli a od úvodu byli častěji u míče. Převaha rostla a do zajímavé střelecké pozice se propracoval Táborský, brankář Ordelt však dobře zasáhl. Hrálo se prakticky jen na jednu branku, ale gól nepřicházel. Blízko byl po půlhodině hry Helešic, k němuž přiskákal centr Šplíchala z pravé strany. Levý bek Dynama však v tísni trefil jen tyč.

Hosté se dočkali o dvě minuty později. Rychlý kontr zakončil přesně Peter Grajciar a vstřelil svoji první branku v černobílém dresu. Záhy byla nejčerstvější posila Dynama blízko druhé trefy, brankář už byl po jeho střele překonán, situaci z domácího pohledu zachránil na brankové čáře obránce Šlehofer. Českobudějovičtí si hlídali těsný náskok a dál útočili. Vyděsil je jen krátce před přestávkou Surmaj, jehož dělovka skončila těsně vedle.

Jak první dějství skončilo, tak začalo to druhé. Opět to zkoušel David Surmaj, brankář Staněk ale jeho střelu zvládl zkrotit. Něco podobného se nepovedlo jeho protějšku. V 52. minutě rozehráli Jihočeši roh, Grajciarův centr přistál u Lukáše Havla, jenž propálil obránce i gólmana Ordelta. Pak se brankáři vyznamenali na obou stranách. Staněk zneškodnil pokus Valenty, na druhé straně si Ordelt poradil s ranou Mršiče.

Domácí se i přes nepříznivý stav nevzdali. Zajímavou možnost měl Loung Nguyen, jenže po zpětné přihrávce Šimkovského branku přestřelil. Dynamo si hlídalo dvoubrankový náskok, a protože Litoměřicko vrhlo všechny síly do útoku, otevírala se okénka v jeho obraně. Jednoho z nich mohl využít Táborský, ale na Mršičův centr o chloupek nedosáhl. Závěr už si Jihočeši ohlídali a zaslouženě postoupili do dalšího kola MOL Cupu po výhře 2:0.

Litoměřicko – SK Dynamo 0:2 (0:1)

Branky: 32. Grajciar, 52. Havel, Žluté karty: Verner - Fišl, Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Novák, Diváci: 412

Litoměřicko: Ordelt – Valenta, Husenský, Štancl, Šlehofer – Šimkovský, Luong Nguyen (67. Šustr), Verner, Karvánek (46. Zadržálek) – Surmaj, Macháček (60. Lauricella)

Dynamo: Staněk – Řezáč, Havel, Fišl, Helešic – Čavoš, Gebert – Šplíchal, Grajciar (67. Havelka), Pouček (59. Mršič) – Táborský.

Autoři | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, fotbal, Litoměřicko, HC Dynamo Pardubice, Peter Grajciar, Lukáš Havel, okres Litoměřice, MOL Cup, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo v poháru nezaváhalo a zaslouženě jde dál  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.