Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo uspělo v Sokolově a uhrálo všechny tři body

Povedené utkání odehrálo Dynamo na hřišti Sokolova. Už v jedenácté minutě se z penalty trefil Jiří Kladrubský, zanedlouho po něm se trefil i David Ledecký. Další branky už nepřišly, Jihočeši tak mohli oslavit zisk cenných tří bodů.

Dynamu na utkání v Sokolově chyběl šikovný středopolař Filip Havelka, který minulé utkání se Znojmem nedohrál, protože po dvou žlutých kartách musel ze hřiště. Další změnou bylo nahrazení Romana Wermkeho Slovákem Kovaľem. Černobílí začali dobře. V desáté minutě byl ve vápně faulován Mršič a hosté šli kopat penaltu. Té se ujal Jiří Kladrubský a bezpečně proměnil – 0:1.

O čtrnáct minut později bylo svěřencům Davida Horejše ještě lépe. Mršič přihrál před branku Davidu Ledeckému, který sice byl v těžké pozici, ale přesto si poradil a trefil se na přední tyč – 0:2. Tentýž hráč mohl přidat ještě jednu branku, ale Dvořák se proti jeho střele vyznamenal. Následně se netrefil ani Peter Grajciar, i když na něho zívala odkrytá branka.

Do druhé půle udělal Sokolov jednu změnu a jeho výkon se neustále zlepšoval. Hosté ubrali z aktivity a Západočeši toho začali využívat. Přišly i první šance. Šikovně se například uvolnil Kosak, rozhodl se pro střelu, jenže vypálil těsně nad. O chvíli později se mohl trefit Vávra, ale z přímého kopu přestřelil.

V závěru zápasu už si Dynamo hlídalo dvoubrankový náskok, který ještě mohl navýšit Gebert, ale Dvořák třetí branku za svá záda nepustil. Jihočeši tak získali tři body, když vyhráli 2:0.

FK Baník Sokolov – SK Dynamo 0:2 (0:2)

Branky: 11. Kladrubský (pen.), 24. Ledecký, Žluté karty: Čihák - Javorek, Čavoš, Staněk, Rozhodčí: Ginzel - Flimmel, Vaňkát

Sokolov: Jakub Dvořák I. – A. Čihák, Kosak, Stropek, O. Ševčík – Štípek, Ruml (65. Hlavatý), Glaser, Vávra (72. Vašíček) – Liener (46. A. Ševčík), Jakub Dvořák II..

Dynamo: Staněk – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Javorek, Čavoš – Kovaľ (73. Šplíchal), Grajciar (65. Gebert), Mršić (88. Čermák) – Ledecký.

Autoři | Zdroj dynamocb.cz

Štítky fotbal, Dynamo, Sokolov, sport, HC Dynamo Pardubice, HC Baník Sokolov, Jiří Kladrubský, David Ledecký, Jakub Dvořák, Peter Grajciar, Orli Znojmo, Filip Havelka, David Horejš, Kosaka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo uspělo v Sokolově a uhrálo všechny tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.