Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Střelecký ostrov čeká fotbalové derby. Utká se Technika s Univerzitou

Už v pondělí 22. října bude stadion na Střeleckém ostrově hostit vysokoškolské fotbalové derby. Od šesti hodin se proti sobě utkají tým Vysoké školy technické a ekonomické a Jihočeské univerzity. Hráči VŠTE budou obhajovat vítězství z minulého roku.

„Očekáváme opět pohledný zápas, okořeněný vzájemnou rivalitou. Nikdo nebude chtít prohrát,“ říká Libor Šolc, trenér VŠTE, který tým vede spolu s Bohumilem Voglem. Vedoucím mužstva je Miloslav Varady. Ti shodně oceňují zájem a chuť studentů Techniku reprezentovat. „Zájem mají kluci velký. Na jaře jsme měli výběrové tréninky, a teď na podzim jsme mužstvo doplnili o hráče, co nastoupili do prváku. Snad se nám nikdo přes víkend nezraní,“ dodal trenér Šolc.

„Tento zápas bereme jako náhradu za jarní nedohrané utkání, které bylo ve 20. minutě ukončeno pro silnou průtrž mračen, která zaplavila stadion,“ dodává Nikola Karasová, předsedkyně Studentské unie VŠTE. Právě studentské spolky obou vysokých škol zápas připravují.

Pohár obhajují hráči VŠTE, kteří předchozí vyrovnaný duel v roce 2017 vyhráli 1:0 brankou Růžičky v nastavení. Ten premiérový v květnu 2016 zase vyhrála, rovněž 1:0, Jihočeská univerzita gólem Páleníka ze 49. minuty.

Duel mezi Vysokou školou technickou a ekonomickou a Jihočeskou univerzitou začne v 18 hodin za řízení rozhodčího Pavla Rejžka.

 

Autoři

Štítky derby, fotbal, VŠTE, Jihočeská univerzita, Střelecký ostrov, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, vysoká škola, univerzita

Střelecký ostrov čeká fotbalové derby. Utká se Technika s Univerzitou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.