Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalisté Dynama vezou z Prostějova další výhru a drží se v čele soutěže

Fotbalisté Dynama museli i ke svému druhému jarnímu zápasu cestovat na venkovní hřiště. Tentokrát byl cílem daleký Prostějov a samozřejmě i tři body. Tomuto kýženému zisku mělo nahrávat nejen umístění obou týmů v tabulce, ale i prostějovská forma čítající pět porážek ze soutěžních utkání v řadě. O jedinou branku utkání se nakonec postaral kapitán Jihočechů Jiří Kladrubský, který dokázal proměnit pokutový kop. Dynamo tak udrží vedoucí pozici v tabulce i po tomto kole.

Ve vítězné sestavě z minulého utkání ve Vlašimi nastoupili i dnes fotbalisté Dynama. Od úvodu zápasu jsme toho příliš zajímavého vidět nemohli. O první vzruch se postaral až ve 14. minutě bývalý hráč Dynama, nyní soupeř Jan Vošahlík. Ten chtěl jít skluzem po míči ve vlastním vápně, ale, bohužel pro domácí, zasáhl i hráče Dynama a hosté tak získali možnost zahrávat pokutový kop. Míč si na puntík postavil kapitán Jiří Kladrubský a penaltu proměnil s naprostým přehledem. O chvíli později byl hlavním aktérem situace opět domácí Vošahlík, ačkoliv tentokrát na druhé straně. Ten byl, naštěstí pro Dynamo, faulován ještě malý kousek před vápnem, a Prostějov tak posléze zahrával pouze nevydařený přímý kop.

Na další výraznou situaci v utkání jsme museli čekat až do 43. minuty. Hosté zahrávali rohový kop, na který si výborně naskočil Novák, ale míč z jeho hlavy nakonec těsně minul vzdálenější tyč domácí branky. To bylo také v prvním poločase vše. Příliš šancí ke vstřelení branky utkání nenabízelo a hráči Dynama tak odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem díky proměněné penaltě.

V podobném duchu pokračoval i druhý poločas. Dynamo i nadále hrozilo hlavně po centrech od rohového praporku. Po jednom takovém, se do první větší příležitosti dostal budějovický Havel. Z branky se ale radovat nemohl. Další šance, opět po rohu, přišla v 75. minutě. Žádný z hostů však na míč nedosáhl, a ten tak jen proskákal malým vápnem. Domácí se snažili utkání zdramatizovat hlavně nakopávanými míči na útočníka Kroupu, který to měl proti pevné obraně Dynama velmi těžké. V závěru mohl ještě přidat druhou branku hostů Provod, brankář Le Giang byl ale proti. Víc se toho v utkání nestalo. Jihočeši tak slaví výhru i v druhém venkovním zápase v řadě, a to stejným poměrem jako před týdnem. První domácí zápas v jarní části sezony odehraje Dynamo v neděli 17.3. se Zbrojovkou Brno.

SK Prostějov – SK Dynamo Č. Budějovice 0:1 (0:1) 

Branky: 15. Kladrubský z pen. Žluté karty: Vošahlík, Koudelka, Sus, Biolek, Kroupa – Ledecký, Kladrubský. Rozhodčí: Lerch - Myška, Melichar. Diváci: 450.

Prostějov: P. Le Giang – Janíček, Schuster, Sus, Zapletal (79. A. Ševčík) – Biolek, Polák (66. Žikol), Koudelka, Píchal (57. Lutonský) – Kroupa (C), Vošahlík.

Dynamo: Staněk – Kladrubský (C), L. Havel, P. Novák, Helešic – Čavoš, Mareček (25. Brandner, 84. Táborský) – Martan (88. Wermke), Javorek, Provod – Ledecký.

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky fotbal, Dynamo, zápas, HC Dynamo Pardubice, LHK Jestřábi Prostějov, fotbalista, Jiří Kladrubský, Jan Vošahlík, FC Zbrojovka Brno, 1. SK Prostějov, Vlašim

Fotbalisté Dynama vezou z Prostějova další výhru a drží se v čele soutěže  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.