Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fotbalisté Dynama uspěli proti Pardubicím, porazit je dokázali po pěti letech

Prodloužit svou dlouhou sérii vítězství, chtěli fotbalisté Dynama v domácím utkání proti Pardubicím. Nemělo je ovšem čekat nic lehkého, jelikož jejich soupeř na jaře doposud ještě neprohrál. Podle toho i vypadal první poločas utkání, ve kterém jsme mohli sledovat opatrný fotbal s minimem šancí, přičemž žádný z týmů si nevytvořil výraznou převahu. I druhý poločas nenabídl divácky příliš atraktivní fotbal, ale mírně aktivnější dokázali být domácí, což se jim vyplatilo. Po pokutovém kopu rozhodl o jejich vítězství Ivo Táborský. Dynamo tak dokázalo porazit Pardubice po dlouhých pěti letech.

Dynamo se mohlo dostat do vedení hned v úvodní minutě utkání. Po nedůslednosti pardubické obrany se zjevil před brankářem osamocený Ledecký, jehož pokus ale dokázal Letáček vytěsnit. To byla zároveň největší šance prvního poločasu. Příliš vzrušení už k vidění nebylo. Na pardubické straně stojí za zmínku hezká individuální akce Fouska, který se dostal i ke střele. Tu musel Staněk likvidovat nadvakrát. Za domácí se ještě dostal do dobré příležitosti Havel, kterého našel centrovaný míč od rohového praporku. Jeho střela ale těsně branku minula. V prvním poločase se toho už víc nestalo. K vidění byl opatrný fotbal, který se odehrával hlavně ve středu hřiště. Ani jeden z týmů nechtěl udělat první chybu a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Týmům se nedařilo prorazit obranu protivníka a moc šancí jsme vidět nemohli. Změnit to zkusil Táborský, který se už dostával do úniku, na hranici vápna byl ale faulován. Kladrubský z následného přímého kopu z velmi dobré pozice nemířil přesně. V 66. minutě se kousek za vápnem uvolnil Provod a jeho technická střela minula pardubickou branku jen o kousek. Dynamo se začínalo postupně osmělovat. Svou další velkou šanci měl Ledecký, který se dostal ke střele po zmatcích v pardubické obraně, ale brankář Letáček ho i tentokrát výborně vychytal. Hned záhy zahrávali domácí rohový kop, při kterém si počínal nedovoleně pardubický Fousek a Dynamo dostalo příležitost kopat penaltu. Tu proměnil bez sebemenších problémů střelou po zemi k tyči Ivo Táborský. Všichni svatí stáli při domácích v 89. minutě. Pardubický Kim trefil hlavou tyč a do odkryté klece mohl následně skórovat Sokol. Jeho pokus ale na poslední chvíli zblokoval Havel. Dynamo jednobrankové vedení už udrželo a připisuje si tak další jarní úspěch.

Dynamo České Budějovice – Pardubice 1:0 (0:0)

Branky: 74.Táborský (pen.) Žluté karty: Jeřábek, Piroch, Černý, Fousek Rozhodčí: Ginzel - Dobrovolný, Fišer Diváci: 2010

Dynamo: Staněk – Kladrubský, P. Novák, L. Havel, Helešic – Čavoš, Javorek – Martan (57. Táborský), Provod, Wermke (66. Šplíchal) – Ledecký (90+1. Brandner).

Pardubice: Letáček – Prosek, Piroch, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – A. Fousek, Tischler, P. Černý (75. Solil), Sokol (82. Kovář) – Mužík (82. Lee).

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky zápas, fotbal, Dynamo, Pardubice, HC Dynamo Pardubice, Ivo Táborský, fotbalista, SK Dynamo České Budějovice

Fotbalisté Dynama uspěli proti Pardubicím, porazit je dokázali po pěti letech  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.